DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Subsidie > EVC Regeling

Het Ervaringscertificaat

Erkenning van vakmanschap

Het Ervaringscertificaat (EVC) vertaalt de ervaring, kennis en kunde van de werknemer naar landelijk erkende kwalificaties. U krijgt met het EVC inzicht in welk vakmanschap u in huis heeft. Door kennis en ervaring van werknemers in kaart te brengen, zijn werknemers flexibeler inzetbaar binnen het bedrijf.

Het Ervaringscertificaat is ook een mooi beginpunt voor verdere scholing en biedt vooral de basis voor scholing op maat. Met het EVC kan de werknemer vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken en modules, omdat de werknemer immers de kennis en vaardigheden al in huis heeft.
 
OTIB wil de deelname aan EVC stimuleren en biedt tot en met 2018 daarom jaarlijks 500 werknemers een tegemoetkoming van 1250 euro voor een door OTIB begeleid EVC-traject: EVC500.
In plaats van EVC500 is ook de reguliere EVC-regeling beschikbaar waar in 2018 een tegemoetkoming van 500 euro per EVC-traject beschikbaar is. U kunt per kalenderjaar voor maximaal 20 procent van uw werknemers een EVC-traject declareren.
 
Wilt u een EVC-traject opstarten? Neem dan contact op met de Servicedesk via telefoonnummer 0800 – 885 58 85 (kosteloos) of per e-mail
 
Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming dient de werknemer die het EVC-traject volgt een arbeidsovereenkomst bij een bij OTIB aangesloten bedrijf te hebben. De tegemoetkoming voor het EVC-traject kan niet in combinatie met de andere EVC-regeling, de BPV-regeling of regeling MIT en duaal HBO worden aangevraagd. Meer weten over de voorwaarden van het EVC, lees dan verder onder voorwaarden EVC.
 
Kijk bij aanvragen hoe u uw verzoek voor tegemoetkoming kunt indienen. Voor de volledige tekst van de voorwaarden verwijzen wij u naar het  EVC500-reglement en het EVC-reglement.
 
Deel deze pagina