DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Breng vakmanschap in kaart met EVC


Ervaringscertificaat (EVC) aanvragen
Vakmanschap verdient erkenning. Het Ervaringscertificaat (EVC) is dé manier om de ervaring, kennis en kunde van vakmensen te in kaart te brengen. Het geeft vakmensen inzicht in de kwaliteiten die ze hebben en die ze verder willen ontwikkelen. Om zo een volgende stap in hun loopbaan te zetten. OTIB biedt subsidie om een EVC-traject aan te vragen en goed te laten begeleiden.
 Gelijk aanvragen? Klik hier! 
 
Waarom een EVC?
Het EVC maakt de ervaring, kennis en kunde van de werknemer zichtbaar. Ook vormt een EVC een mooi beginpunt voor verdere scholing. Zo kunnen vakmensen vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken en modules omdat ze deze specifieke kennis al in huis hebben. De resultaten kunnen mogelijk tot  landelijk erkende kwalificaties leiden.
 
Voordelen werkgevers
Beter zicht op (verborgen) talenten van medewerkers
Verlaagt de drempel voor werknemers om aan een opleiding te beginnen
Minder kosten en tijd voor scholing
Sneller beter opgeleide mensen
 
Voordelen vakmensen
Beter zicht op eigen kwaliteiten
Erkenning voor ervaring en kennis
Opstap naar scholing
Mogelijke vrijstelling voor vakken of modules, dus sneller klaar met opleiding
 
Hoe vraag je een Ervaringscertificaat aan?
Een EVC-beoordelaar beoordeelt de kennis, kunde en kwaliteit van de vakman of vakvrouw. Dit gebeurt aan de hand van behaalde diploma’s, gevolgde cursussen, werkbeschrijvingen en beschrijvingen van relevante nevenactiviteiten. Daarnaast legt de beoordelaar een werkplekbezoek af. Hij stelt vervolgens een rapport op, inclusief een ontwikkel- of scholingsadvies. OTIB helpt je het Ervaringscertificaat te vertalen naar landelijk erkende kwalificaties en diploma’s. 
 
Hier staat een overzicht van erkende EVC-aanbieders.
 
Tegemoetkoming in de kosten
OTIB heeft een regeling om bedrijven een financiële bijdrage te geven bij het aanvragen van een Ervaringscertificaat. OTIB verstrekt  – voor 500 werknemers in de branche – een financiële tegemoetkoming van €1.250 euro, voor een door OTIB begeleid EVC-traject. Dit noemen we de EVC500.
 
Kiest u voor een niet door OTIB begeleid EVC-traject? Dan is daarvoor ook een financiële tegemoetkoming beschikbaar, van €500. U kunt per kalenderjaar voor maximaal 20 procent van uw werknemers een EVC-traject declareren.
 
Nu een EVC-traject aanvragen
Wilt u een EVC-traject opstarten? Neem dan contact op met de supportdesk via telefoonnummer 0800 – 885 58 85 (kosteloos) of per e-mail.  Direct een tegemoetkoming voor de EVC500 of reguliere EVC declareren, kijk dan hier
 
Voorwaarden 
Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, dient de werknemer die het EVC-traject volgt een arbeidsovereenkomst bij een bij OTIB aangesloten bedrijf te hebben. De tegemoetkoming voor het EVC-traject kan niet in combinatie met de andere EVC-regeling, de BPV-regeling of regeling MIT en duaal HBO worden aangevraagd.
 
Meer weten over de voorwaarden:
 
Algemene voorwaarden EVC
EVC500-reglement
Reguliere EVC-reglement


Terug naar subsidies.
Deel deze pagina