DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP)

(met startdatum BPV vanaf 1 augustus 2019).

Samen investeren in het opleiden van vakmensen: maak gebruik van de STIP!

De technische installatiebranche schreeuwt om goede vakmensen. Daarom stimuleert OTIB installatiebedrijven graag om praktijkleerplaatsen voor leerling-werknemers te realiseren en hierbij zorg te dragen voor een goede begeleiding van de leerling-werknemer. De nieuwe Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (kortweg: STIP) biedt je een tegemoetkoming in de kosten van het begeleiden van technische én niet-technische leerling-werknemers. Alle reden om met praktijkbegeleiden aan de slag te (blijven) gaan!

Wat is de STIP?

De STIP is een vervolg op de per 1 augustus 2019 eindigende BPV-regeling. Naast het bieden van een financiële tegemoetkoming voor bedrijven ondersteunt OTIB via de STIP ook praktijkopleiders bij het professioneel begeleiden van leerling-werknemers. 

Wat verandert er met de STIP?
Voor bedrijven die al ervaring met de BPV-regeling hebben verandert er niet veel. Een aantal punten op een rij:

  • de STIP kan worden aangevraagd door leer- en opleidingsbedrijven die erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vallen onder de cao voor het technisch installatiebedrijf;
  • de leerling-werknemer staat gedurende het studiejaar waarop de aanvraag betrekking heeft ingeschreven voor een beroepsopleiding (technisch of niet-technisch) die opleidt voor een kwalificatie die is opgenomen in de centrale registers;
  • het onderwijsprogramma van de beroepsopleiding omvat tenminste 400 klokuren per half studiejaar, waarvan meer dan 50% plaatsvindt in de beroepspraktijkvorming;
  • de leerling-werknemer heeft voor tenminste 15 uur per week een aanstelling bij een leerbedrijf;
  • de werkgever beschikt over een urenregistratie van de leerling-werknemer en een urenregistratie waaruit de begeleiding van de leerling-werknemer door een praktijkopleider blijkt;
  • de werkgever en de praktijkopleider geven OTIB toestemming om de praktijkopleider te informeren over ontwikkelingsmogelijkheden.

Op welk tegemoetkomingsbedrag kan ik een beroep doen?
Voor het begeleiden van werknemers die een duale beroepsopleiding volgen en een diploma in het reguliere beroepsonderwijs (MBO of HBO) halen kunnen installatiebedrijven een STIP-tegemoetkoming van 1.200 euro per leerling-werknemer per jaar aanvragen.

Hoe vraag ik de STIP aan?
Je kunt de STIP-tegemoetkoming eenvoudig aanvragen via OTIB-online. Zodra OTIB je aanvraag heeft geaccepteerd, keert OTIB de tegemoetkoming in halfjaarlijkse termijnen uit.

Meer informatie
Maak van praktijkbegeleiding geen punt maar een STIP, kijk hier voor de het complete overzicht van de STIP-voorwaarden en vraag de tegemoetkoming direct aan!

Terug naar subsidies.

Deel deze pagina