DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Met VIZI op weg naar nieuwe vakmensen

De technische installatiebranche is op zoek naar goede vakmensen. Omdat zij-instromers een belangrijke doelgroep zijn, stimuleert OTIB installatiebedrijven graag om juist deze mensen voor te bereiden op een boeiende baan in de branche. OTIB doet dit met VIZI: de nieuwe stimuleringsregeling voor het opleiden en begeleiden van jouw nieuwe vakmensen. De maximale tegemoetkoming per zij-instromer is €3.500,- (excl. BTW), OTIB heeft voor VIZI-R en VIZI-T ruimte voor maximaal 300 zij-instromers per regeling.

Wat is VIZI?
De stimuleringsregeling VIZI staat voor ‘Voorschakelen Installatietalent Zij-Instroom Installatiebranche’ en is bedoeld voor installatiebedrijven die via zij-instroom nieuwe vakmensen aantrekken. Deze zij-instroom kan op verschillende manieren tot stand komen: rechtstreeks in dienst bij de werkgever of eerst een periode via detachering / op uitzendbasis aan het werk bij de werkgever.

Twee VIZI’s
OTIB’s VIZI kent twee varianten:

VIZI-R(echtstreeks)
Hier neemt een bij OTIB aangesloten bedrijf een zij-instromer voor een periode van minimaal zes maanden rechtstreeks in dienst. Met als doel de tijdelijke aanstelling na afloop van de dienstperiode om te zetten in een vast dienstverband wordt de zij-instromer binnen het bedrijf opgeleid en begeleid naar een duurzame toekomst in de branche.

-Rekenvoorbeeld VIZI-R  
 
VIZI-T(echnisch detacheerder/uitzendorganisatie)
Een bij OTIB aangesloten bedrijf huurt een zij-instromer eerst in op detacherings-/uitzendbasis voor een periode van 6 maanden. Met als doel de zij-instromer na afloop van de detacherings-/uitzendperiode in vaste dienst te nemen, draagt de (technisch) detacheerder/uitzendorganisatie zorg voor de opleiding. De begeleiding vindt plaats door de detacheerder/uitzender, het bedrijf of gezamenlijk. 

 
Voor wie kan ik VIZI aanvragen?
Een OTIB aangesloten werkgever kan VIZI aanvragen  voor een zij-instromer die gestart is op of na 1 november 2019 en korter dan 3 maanden aan de slag is. De zij-instromer heeft in de 5 jaar voor de startdatum niet onder de CAO voor het Technisch Installatiebedrijf gewerkt. Daarnaast mag de zij-instromer geen beroepsopleiding volgen, OTIB heeft hier andere regelingen voor. Onder “Hoe vraag ik VIZI aan” zijn de reglementen met alle voorwaarden te vinden.
 
Hoe vraag ik VIZI aan?
Een aanvraag voor de regeling moet binnen 3 maanden na de startdatum van de zij-instromer door SAM ontvangen zijn. Hierbij bestaat een drietal routes: aanvraag zonder reservering, aanvraag met reservering en plaatsing op de wachtlijst. 
 
Aanvraag zonder reservering
Het is mogelijk om een aanvraag in te dienen zonder reservering, volg hiervoor de volgende stappen.
 1). Download het reglement en het aanvraagformulier voor de gewenste regeling onder “Reglementen en aanvraagformulieren”.
 2). Dien het volledig ingevulde aanvraagformulier in bij SAM
(servicepunt@otib.nl / 0800-6061).
 3). SAM laat op korte termijn weten hoe de aanvraag beoordeeld is (zie ook “plaatsing op de wachtlijst”).
 
Aanvraag met reservering 
Voor meer zekerheid biedt OTIB de mogelijkheid om, in overleg met SAM, een reservering te plaatsen. Volg hiervoor de volgende stappen:
 
 1). Download het reglement en het aanvraagformulier voor de gewenste regeling onder “Reglementen en aanvraagformulieren”.
 2). Neem contact op met SAM (servicepunt@otib.nl / 0800-6061) voor een reservering waarbij SAM direct kan aangeven of er plaats is (zie ook “plaatsing op de wachtlijst”). SAM heeft het volgende nodig:
    a. Gaat het om VIZI-T of VIZI-R?
    b. De voor- en achternaam van de zij-instromer.
    c. Het MN-nummer van de OTIB aangesloten werkgever.
    d. Naam en e-mailadres aanvrager.
 3). SAM bevestigt per e-mail de reservering met de reserveringsdatum.
 4). Deze reservering is 4 weken geldig vanaf de reserveringsdatum.
 5). Als SAM de aanvraag voor de regeling ná deze 4 weken ontvangt, dan behandelt SAM de aanvraag als een aanvraag zonder reservering waarbij geen garantie is op beschikbaarheid.
 
Plaatsing op de wachtlijst
Voor VIZI-R en VIZI-T wordt er een wachtlijst opgezet op het moment dat binnen de betreffende regeling het aantal goedgekeurde aanvragen en het aantal reserveringen bij elkaar opgeteld 300 is. Op volgorde van binnenkomst worden de zij-instromers hierop geplaatst. Indien er een reservering vervalt zet SAM, op diezelfde volgorde, een wachtlijst-vermelding om in een reservering en kan de aanvraag gedaan worden zoals beschreven onder “Aanvraag met reservering”.
 
Reglementen en aanvraagformulieren
Download hier het reglement en het aanvraagformulier voor de gewenste versie van VIZI.
 
VIZI-R: 
VIZI-T: 
 
Geïnteresseerd in VIZI?
Geïnteresseerd in of vragen over VIZI? Neem dan contact op het Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM) via servicepunt@otib.nl of via 0800-6061. SAM begeleidt je graag bij het indienen van je VIZI-aanvraag.
 
 

Terug naar subsidies.

Deel deze pagina