DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Jouw talent ontwikkelen > Leren in de praktijk

Leren in de praktijk

Je talent ontwikkelen doe je niet alleen met trainingen, cursussen en in workshops. Leren doe je vooral ook op de werkvloer zelf. Praktijkbegeleiders zijn hierbij van grote belang. En ze zijn er in verschillende varianten: als mentor of buddy van onervaren (bestaande) vakmensen,  als begeleider van jonge instromers of begeleider van zij-instromers.

Met een groot aanbod aan trainingen en workshops ondersteunen wij de vakmensen die ervoor zorgen dat nieuwe vakmensen zich snel in de branche thuis voelen:

  • Je begeleidt je leerlingen bij het maken van praktische opdrachten op de werkvloer en beoordeelt hen. Dit vraagt niet alleen om vakinhoudelijke kennis, maar ook om goede communicatie en een sterk inlevingsvermogen. In de tweedaagse cursus werkplekbegeleider ga je aan de slag met de theorie en de praktijk.
  • De tweedaagse cursus Praktijkopleider helpt je bij  het begeleiden en motiveren van leerlingen in hun opleiding. De cursus gaat in op de eisen die het beroepsonderwijs aan het praktijkopleidersvak stelt en geeft je inzicht in jouw persoonlijke stijl van opleiden.
  • Ben je voor de diplomering van nieuwe vakmensen betrokken bij de eindbeoordeling van leerlingen? De tweedaagse cursus Kwalificerend beoordelen helpt je om de vakkennis, de vaardigheden en het gedrag van je leerlingen in de beroepspraktijk goed te kunnen beoordelen.
  • OTIB organiseert jaarlijks Topcoachdagen voor praktijkbegeleiders. Hierin staat het versterken van de coachende vaardigheden centraal. Naast het delen van kennis en ervaring ontvang je op deze dagen praktische handvatten om leerlingen (nog) beter en succesvoller te begeleiden.
  • Collega’s die goed op elkaar zijn ingespeeld hebben meer plezier in het werk en presteren beter. Met de interactieve incompanyworkshop Samen Werken kun je hier als team mee aan de slag. Twee trainers begeleiden jou en je collega’s. Je leert waar je talenten liggen en welke talenten van je collega’s je aanvullen.
  • Ben je (nu of binnenkort) begeleider van zij-instromers die de branche nog niet goed kennen? De ééndaagse training ‘Goede Start voor begeleiders van zij-instromers' biedt je de juiste handvatten om deze nieuwe medewerkers goed te begeleiden en kennis te laten maken met het bedrijf.

Een groot zaken leer je al doende, op het werk, gedurende je loopbaan. Sterker nog: uit diverse onderzoeken blijkt dat we het meeste leren op de werkplek. De website www.werkpleklerenindetechniek.nl biedt bedrijven handvatten voor het werkplekleren.

 

 

Deel deze pagina