DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Werken aan kennis

De ontwikkelingen in onze branche gaan razendsnel. Denk aan de energietransitie, robotisering en nieuwe technologieën. Dat vraagt veel van het vakmanschap van de vakmensen in de installatiebranche. Wij zorgen ervoor dat jij je kennis up-to-date kan houden.  En dat alle partijen die betrokken zijn bij jouw ontwikkeling, dat ook kunnen. Daarom werkt OTIB samen met sociale partners, het beroepsonderwijs, opleiders en vele anderen.

De vakmens van de toekomst
We maken een kennisagenda, waarop precies staat welke thema’s tussen nu en drie jaar gaan leiden tot veranderingen in je werk. Er kunnen bijvoorbeeld nieuwe technieken op de markt komen, taken worden overgenomen door de inzet van robots of er kan meer gevraagd worden van je soft skills, zoals advisering aan klanten. We zorgen ervoor dat opleiders en onderwijsinstellingen op tijd alle informatie nodig hebben om hun opleidingen inhoudelijk ook goed aan te kunnen laten sluiten op wat er in de ‘echte’ wereld nodig is. Zo helpen wij hen met een actueel opleidingsaanbod.

Hierdoor weet jij straks precies welke kennis en vaardigheden je de komende jaren nodig gaat hebben om je werk te kunnen doen. En als je ermee aan de slag wilt, dan staan opleiders voor je klaar om je daarbij te helpen. Benieuwd naar de Kennisagenda? Leer meer hier.

Alles in samenwerking
OTIB werkt altijd samen met inhoudelijke experts, zoals werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties (sociale partners), opleiders en kennisinstituten. Meer weten over die samenwerkingen? Lees hier.

We inspireren, jagen aan en verbinden, zodat de vakmensen van nu klaar staan voor alle mogelijke uitdagingen en kansen. En de vakmensen van morgen direct aan de slag kunnen.

Wat moet je leren en hoe doe je dat het best?
We werken samen met het onderwijs om ervoor te zorgen dat wat je leert, ook datgene is dat je in de praktijk nodig hebt. Zo sluiten we school en de dagelijkse praktijk beter op elkaar aan. Daarnaast werken we met opleiders aan nieuwe bijscholing. Zijn er zaken waarvan jij vindt dat ze echt meer aandacht moeten krijgen in het onderwijs? Neem contact met ons op!

We verkennen en stimuleren nieuwe manieren van leren. Kan je bijvoorbeeld met virtual reality dingen leren of zelfs door met een hololens te werken? Wij onderzoeken het.

Kennis en vaardigheden kunnen aantonen
Ten slotte zoeken wij naar mogelijkheden om jouw vakmanschap aantoonbaar te maken, voor bijvoorbeeld aannemers, werkgevers of anderen die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld door al je diploma’s en certificaten digitaal te maken.

Zo zijn we voorbereid op nu, morgen en de toekomst!

Deel deze pagina