DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Meer mensen de techniek in > Algemene uitleg

Meer mensen de techniek in

OTIB helpt je bij je speurtocht naar talent. Of je nu je eerste personeelslid aanneemt, een middelgroot familiebedrijf bent of een grote multinational: wij snappen de zoektocht en helpen je met creatieve manieren om nieuwe mensen te vinden.

Iedereen weet dat het niet eenvoudig is om nieuwe medewerkers te vinden. Jaarlijks kampt onze sector met stevige tekorten. Het is daarom zaak om nog creatiever te denken, voor zowel instromers als werkgevers. Aan de ene kant stimuleren we projecten en campagnes om jongeren voor techniek te interesseren. Aan de andere kant kijken we nadrukkelijk ook naar andere manieren van instroom. Immers, 80% van de instroom in de technische installatiebranche komt van zij-instromers. Daarom ondersteunen wij veel projecten waarin we meer ervaren mensen voor de branche aantrekken.

Dit doen wij op drie manieren:

  1. We versterken de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit betekent dat we, vooral regionaal, kijken hoe de kwaliteit van het onderwijs kan worden versterkt door beter aan te sluiten op wat de bedrijven in die regio nodig hebben. Meer weten…
  2. We ondersteunen activiteiten om de (zij)-instroom te bevorderen. Dus we helpen bedrijven met het vinden van talent en we helpen potentieel talent met het ontdekken van de mooie uitdagingen van de installatiebranche. Klik hier om meer te lezen….
  3. Ten slotte helpen we bedrijven bij het geven van voorlichting over de kansen bij hun bedrijf en over de branche in het algemeen. Hiervoor hebben we talloze inspirerende en middelen beschikbaar. Direct zien welke? Klik hier……
Deel deze pagina