DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Meer mensen de techniek in > Eerste hulp bij voorlichting geven

Eerste hulp bij voorlichting geven

Als bedrijf wil je graag goed bekend staan in de regio. Uiteraard bij je klanten, maar óók bij aanstormend talent. Dit zijn immers je werknemers van de toekomst. Om kinderen en jongeren te interesseren voor een loopbaan in de techniek (en eventueel dus in jouw bedrijf) hebben we veel voorlichtingsmateriaal.

Dit voorlichtingsmateriaal kun je op verschillende momenten inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een open dag van je bedrijf, een techniekfestival in de regio of wanneer je zelf naar scholen gaat om leerlingen meer te vertellen over het werkveld.

Promotie van techniek op scholen in de regio
Leg direct contact met jong technisch talent, door voorlichting te geven bij onderwijsinstellingen bij jou in de buurt. Hoewel de vraag naar technische vakmensen groeit, denken veel jongeren niet aan techniek als zij hun studiekeuze maken. Het vak en de mooie mogelijkheden voor een loopbaan zijn nog vaak onbekend. Daarom heeft OTIB pakketten en voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, waarmee je jongeren kennis kunt laten maken met je werk en met de mogelijkheden van de technische sector.

We hebben promotiemateriaal voor elk schooltype. Van video’s tot educatieve games. Bekijk al ons materiaal voor voorlichting op:

Basisscholen

VMBO

HAVO/VWO

MBO

HBO

Highlights


Educatieve games
Wij hebben games waarin jongeren actief aan de slag gaan met techniek. Voor leerlingen van alle leeftijden en op alle niveaus. Zo spelen kinderen in de online game www.tech-ed.nl met de hamster Ed. En lossen ze technische puzzels op om zijn familie te redden uit de handen van op hol geslagen robots. Of je kruipt in de huid van technische vakhelden in het interactieve Comfort Crisis bordspel. Meer weten over dit bordspel? Bekijk de speluitleg.

Technobiel
De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte – een vrachtwagen – waarin leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. ’De Technobiel is speciaal geschikt voor de groepen 6, 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs, wanneer jongeren een keuze gaan maken voor vervolgonderwijs. De Technobiel heeft twee verdiepingen waar kinderen van alles ontdekken: van de techniek van een transportband tot Augmented Reality en technische proefjes. Bekijk hier een promofilm en bekijk hier de techniek achter de Technobiel en beantwoord de quizvragen om een beter beeld te krijgen van de Technobiel. Direct aanvragen? Dit kan hier.

Alles is Techniek  Experience
In de Alles is Techniek Experience maken leerlingen uit het VMBO en onderbouw van HAVO/VWO op een aantrekkelijke manier kennis met de vele mogelijkheden die techniek hen te bieden heeft. Tijdens de Alles is Techniek game ervaren leerlingen op een interactieve manier waar zij techniek tegenkomen in het dagelijkse leven. Maar de leerlingen kunnen in de trailer ook andere leuke en leerzame activiteiten doen op het gebied van nieuwe technieken. Zoals Virtual Reality en 3D-modelleren. Bekijk hier een korte promofilm. De Alles is Techniek Experience direct aanvragen? Dit kan hier.

Techniek Stand

Heeft u een open dag of draagt u bij aan een informatiedag over techniek? Denk dan eens aan de Techniekstand. Een stand met zes werkbanken, waar leerlingen technische experimenten en proefjes doen: van solderen tot zonne-energie. Zodat zij op een praktische manier kennis maken met techniek. Deze stand is vooral geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Meer weten en aanvragen?

Workshop Aikido en techniek
Met de combinatie van sport en techniek ontdekken leerlingen de vele mogelijkheden van techniek, op een aansprekende, interactieve manier. Aan de hand van aikido-oefeningen experimenteren leerlingen in deze workshop met timing, afstand en balans. Zo ervaren zij hoe kennis over het menselijk lichaam nodig is, als je bijvoorbeeld een robot wil programmeren. Meer weten en aanvragen?

Comfort Crisis Techniek bordspel en gamemasters
OTIB heeft ook een interactief Comfort Crisis bordspel. Met dit spel kruipen de kinderen in de huid van technische vaktalenten: van ICT en elektrotechniek tot warmte- en watertechniek. Comfort Crisis is een bordspel met pionnen, voor maximaal vijf (groepen) leerlingen. Zij beantwoorden vragen, die in korte filmpjes worden gesteld. Het spel is zelf te spelen in de klas of op het bedrijf. Of maak gebruik van onze spelbegeleiders als gamemaster op jouw techniek event. Een beginner en expert editie van het spel online beschikbaar . Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs bruikbaar. Meer informatie en reserveren? 
 
Meisjes en vrouwen in techniek
Nog steeds kiezen weinig meisjes voor een technische opleiding. Niet omdat ze geen talent hebben, maar omdat ze te weinig weten van de praktijk van de techniek. Daarom ondersteunt OTIB verschillende projecten die meisjes enthousiast maken voor een technische toekomst.
 
Wat ons betreft hebben vrouwen de toekomst in techniek. Meer vrouwen op de werkvoer betekent een nieuwe dynamiek, meer talent en beter functionerende teams. Om werkgevers en technici inspiratie te geven voor meer vrouwen in technische beroepen, heeft OTIB onder onder meer boekjes en factsheets gemaakt. Meer weten over projecten en producten om meer vrouwen naar de techniek te bewegen of zelf geïnteresseerd in een mogelijke loopbaan in de techniek? Neem contact op met OTIB.
 
Spiegelbeeld
Meer meiden en vrouwen in de branche. Door gebruik te maken van het project Spiegelbeeld willen we jonge meiden inspireren voor een loopbaan in de technische installatiebranche. Vrouwen die nu al actief zijn in de branche en met passie over hun werk kunnen vertellen, zijn hierbij de sleutel. Bekijk hier meer informatie.
 
 
 
Deel deze pagina