DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven versterken

Om de kwaliteit van geschoold talent hoog te houden is het van belang dat de op school geleerde vaardigheden aansluiten op de wensen van de arbeidsmarkt. Bovendien is het belangrijk dat alles wat je in het vmbo leert goed aansluit op dat wat je in het mbo krijgt. En uiteraard de lesstof die je in het mbo leert ook aansluit op een opleiding in het hbo.

Maar het houdt niet op bij een opleiding. Want hoe zorg je ervoor dat wat je leert ook écht klopt met wat het bedrijfsleven van je vraagt? Hiervoor stimuleert OTIB de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zodat je ook echt leert wat je moet leren.

Regionale samenwerking
We doen dit voornamelijk regionaal. Wij werken samen in verschillende netwerken, met bedrijven onderling en met onderwijsinstanties. We koppelen verschillende met elkaar zodat iedereen elkaar goed weet te vinden.

Technasia, techmavo’s & beta-challengescholen
Naast onze samenwerking met de landelijke beroepsopleidingen voor de technische installatiebranche werken we ook specifiek samen met scholen in de regio. Hier worden de technische innovators van de toekomst opgeleid. Wij ondersteunen hen graag met inspirerende praktijkvoorbeelden, prikkelende wedstrijden en inhoudelijke kennis. Dit doen we uiteraard altijd samen met bedrijven in de regio.

Hybride techniekopleider
De leerlingen die nu worden opgeleid, zijn de toekomstige vakmensen in de technische branches. Een goede opleiding is onmisbaar waarbij aandacht is voor de dagelijkse praktijk. Veel vmbo- en mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. OTIB doet daarom samen met het scholenveld, de sociale partners en de overheid een beroep op werknemers én werkgevers uit de techniekbranches in de regio om bij te dragen aan het opleiden van toekomstige vakmensen. Lees meer.

Meer weten?
Neem contact op met OTIB via 0800-8855885 of via info@otib.nl.

Deel deze pagina