OTIB > Nieuwsbrief > Algemene editie 31 oktober 2019, jaargang 9, nr. 10 Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google plus Deel op Pinterest
Meld je aan via werkplekleren@otib.nl
31-10-2019
Werkplekleren in de techniek - pak deze unieke kans!

Medewerkers terug naar de schoolbanken om zichzelf verder te ontwikkelen? Dat kan anders! Ze leren meer op de werkvloer. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Tenslotte leer je ook pas écht autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Dat is met werken in de techniek niet anders. Werkplekleren is dan ook zeer effectief. Maar hoe pas je deze lerende manier van werken structureel toe in jouw bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers willen meebewegen? Meld je bedrijf aan en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs.

Vooruit in de techniek
Stilstand is achteruitgang. Zeker in de technische installatiebranche. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Bovendien heb je als werkgever te maken met de uitstroom van waardevolle kennis en de instroom van nieuw talent. Des te belangrijker is een goede aansluiting, met elkaar en met de toekomst. Je wil als bedrijf blijven innoveren, slim produceren en snel én flexibel zijn. Maar dat kan alleen als je medewerkers inspireert en motiveert hierin mee te gaan. En hen ondersteunt met het op peil houden van vaardigheden die de veranderende omgeving vraagt.

De techniek om te presteren
Werkplekleren helpt medewerkers bij het verwerven en ontwikkelen van werkgerelateerde kwaliteiten. Technische én niet-technische vaardigheden (de zogenoemde softskills, die ook nodig zijn om goed te functioneren). Dit kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, kennisuitwisseling, functioneringsgesprekken en zelfsturende teams. Alles met als doel medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en te laten uitblinken in hun vak. Oftewel het maximale uit zichzelf te laten halen.

Kosteloze ondersteuning
Laat je op weg helpen met werkplekleren door gespecialiseerde adviseurs van een professionele organisatie. Zij adviseren, ondersteunen en delen kennis om jouw bedrijf slimmer, sneller en beter te laten werken. Je maakt afspraken over de uitvoering. Dit is kosteloos voor bedrijven die afdragen aan OTIB.

Samen ga je actief aan de slag zodat je blijvend kan inspelen op vernieuwingen en veranderingen. Meld je vandaag nog aan en ontvang kosteloos 32 uur professionele ondersteuning (te verdelen over een periode van drie tot zes maanden).

Voor meer informatie kun je terecht bij Sanne van der Hammen, via s.vdhammen@otib.nl.

Direct aanmelden kan ook via werkplekleren@otib.nl. Stuur een mail naar dit adres en wij nemen contact met je op voor een intake.

Jac van Geleuken, directeur Van Geleuken Infra
31-10-2019
Technisch Opleidingscentrum Zuid: springplank naar een boeiende baan in de branche

Je bent op zoek naar nieuwe technische vakmensen, maar kunt ze op de krappe arbeidsmarkt niet te vinden. Wat doe je dan? Voor Jac van Geleuken, directeur van Van Geleuken Infra, was het antwoord op deze vraag even eenvoudig als doeltreffend: je richt je eigen opleidingscentrum op! Een kort gesprek over het aantrekkelijk opleiden van vakmensen.

Prachtig, groeiend werk
Het in Kelpen-Oler gevestigde familiebedrijf Van Geleuken Infra is specialist in aanleg, onderhoud en  beheer van ondergrondse kabel- en leidingnetwerken. “Prachtig werk,” aldus Jac van Geleuken, “zeker omdat de infratechniek met alle technologische innovaties, de energietransitie en veranderende wetgeving continu in beweging is. Bovendien zit er veel groei in de infratechniek, zowel qua werkvoorraad als qua vakmanschapsontwikkeling.”

Vakmensen gezocht!
Ondanks de vele mooie kanten van infratechniek  - Van Geleuken kan geen negatief aspect bedenken -  kostte het Van Geleuken veel moeite om nieuwe vakmensen aan te trekken. “Het vinden van goede vakmensen is voor de installatiebranche in heel Nederland een uitdaging. Limburg vormt hier helaas geen uitzondering op.” Opgeteld met het gegeven dat ondergrondse infra nog lastiger te promoten is dan bovengrondse installatietechniek, kwam Van Geleuken al snel tot de conclusie dat het alleen zoeken op de huidige arbeidsmarkt onvoldoende is. “Al snel vormde zich het plan om een opleidingscentrum op te richten. Hier zijn we vervolgens hard mee aan de slag gegaan.”

Technisch Opleidingscentrum Zuid
In 2017 slaagde Van Geleuken er in om in Kelpen-Oler een branchebreed opleidingscentrum op te zetten. Een bijzonder opleidingscentrum, waarin jong vaktalent, ervaren vakmensen en zij-instromers tientallen opleidingen en cursussen op het gebied van infra en energie kunnen volgen. De ook door Metechnica en OTIB ondersteunde theorie- en praktijkopleidingen worden drie avonden per week op drie niveaus gegeven. “Van monteur tot uitvoerder en van NEN-cursus tot aanwijzingsexamen. Het Technisch Opleidingscentrum Zuid biedt elke deelnemer een schat aan kennis, vaardigheden en loopbaanmogelijkheden.”  

Veel animo
Mede door de aantrekkelijke opzet  - professioneel verzorgde avondprogramma’s met baangaranties en doorgroeikansen -  is Van Geleuken blij met de grote belangstelling voor het opleidingscentrum. “Elke vakopleiding duurt zo’n anderhalf jaar. Daarom is het belangrijk om de deelnemers gedurende het gehele proces goed te blijven monitoren en motiveren. Dat dit lukt bewijst de op 2 november plaatsvindende eerste diploma-uitreiking aan 15 deelnemers. Met weinig verloop, een laag verzuim en de volle aandacht voor opleiden is het opleidingscentrum alleen al daarom een mooi succes!”

Meer informatie
Benieuwd naar wat het Technisch Opleidingscentrum Zuid voor jou kan betekenen? Kijk dan op technischopleidingscentrumzuid.nl.

Duurzaam hobbyproject met zakelijke toekomst
31-10-2019
Ondernemer start energietransitie in eigen huis

Iedereen praat over de energietransitie. Ondernemer Henk Dol maakt er werk van. Het verduurzamen van zijn eigen huis begon als een hobbyproject maar krijgt in de toekomst ook zakelijk een vervolg. “Mijn doel is nul op de meter zonder poespas. Dat gaat gemakkelijker dan je denkt.”

Hoe ben je in de installatiebranche terechtgekomen?
“Ik heb 25 jaar als uitvoerder gewerkt bij een grote installateur. In 2006 ben ik voor mijzelf begonnen. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in elektro, beveiliging/besturing en montage.”

Beroepsmatig ben je niet rechtstreeks met verduurzaming bezig. Waar komt je belangstelling voor het onderwerp vandaan?
“Het is een hobby. Mijn vader is specialist in klimaatinstallaties. We vinden het allebei leuk om te experimenteren met technische installaties en energiebesparing. Mijn doel is: nul op de meter zonder poespas en zonder verlies van comfort.”

Welke energiebesparende maatregelen heb je genomen?
“Ik verwarm mijn huis en kantoor met een combinatie van zonnecollectoren en een houtvergasser. Daarmee verwarm ik een voorraadvat van 1000 liter water. De zonnecollectoren verwarmen een drinkwaterboiler van 500 liter. De systemen zijn gekoppeld. In de zomer gebruiken we zonnewarmte. In de winter schakelt de houtvergasser bij.”

En hoe zit het met de stroomvoorziening?
“Onze zonnepanelen leveren 5.000 kWh aan stroom. Ik heb een oude 30 kWh UPS noodstroomvoorziening geïnstalleerd als thuisbatterij. In de toekomst wil ik op eilandbedrijf gaan werken. Dan zijn we onafhankelijk van het energienet.”

Wat komt er bij kijken als je zelf je huis verduurzaamt?
“Je moet veel uitzoeken. Ik vind het leuk om energiesystemen te koppelen en te automatiseren. Ik heb een schakeling gebouwd zodat de zonnepanelen eerst de thuisbatterij volladen voordat ze aan het net terugleveren. Een medewerker heeft daar software voor geschreven.”

Wat merk je in je dagelijkse werk van de energietransitie?
“Er is vraag naar verduurzaming, maar bij particulieren draait het vooral om de laagste prijs. Ik heb verschillende mensen rondgeleid door mijn huis om te laten zien wat er mogelijk is. Als ze horen dat het meer kost dan dat het oplevert, haken de meesten af.”

Ga je zakelijk meer doen met verduurzaming?
“Op dit moment zijn we druk met ons normale werk. Voor de lange termijn zie ik kansen. Ik stimuleer medewerkers om het hoogste kennisniveau te halen. Zeker op het gebied van elektriciteit gaat er veel gebeuren. Mensen gaan vaker elektrisch koken, elektrisch douchen en elektrisch rijden. Daar ontstaat nieuwe vraag en daar wil ik op tijd klaar voor zijn.”

Werk maken van de energietransitie? Dit doet OTIB
Zelf aan de slag met verduurzaming en de energietransitie binnen jouw bedrijf? Maar geen idee waar je moet beginnen? OTIB zorgt voor praktische ondersteuning, zegt branchecoach Pieter Hilhorst. Bijvoorbeeld met coaching en talentontwikkeling voor medewerkers en met het nieuwe leertraject ‘Verbindend Ondernemen’ voor werkgevers. Volgens Hilhorst is de branche klaar voor de energietransitie. “Er is nieuwe vakkennis voor nodig, maar bedrijven en vakmensen kunnen dat aan. Het is vooral een kwestie van doelen stellen en bepalen hoe je daar samen komt.”

Overzicht workshops en trainingen
31-10-2019
Uit de agenda

De komende maanden organiseert OTIB weer inspirerende workshops en trainingen in de regio voor vakmensen in de technische installatiebranche. Een greep uit het aanbod:

Monteursbijeenkomsten 2019
In de installatiebranche gebeurt het: de energietransitie, slimme techniek in steeds meer huizen en snelle ICT-verbindingen. Een vak om trots op te zijn. Een vak waar je alle kanten mee op kunt. Maar dan moet je wel bijblijven, niet alleen nu maar ook de komende jaren. Daarom organiseren OTIB en Techniek Nederland dit najaar weer de monteursdagen. Volg kosteloos een workshop sanitairtechniek, elektrotechniek of warmtepomptechniek. Kijk hier voor meer informatie over de Monteursdagen en meld jezelf en je collega’s direct aan!

Verrijk je personeelsbestand met de masterclass Diversiteit en inclusie!
Veel bedrijven in de technische installatiebranche zijn hard op zoek naar vakmensen. Tegelijkertijd blijft een groot potentieel op de arbeidsmarkt onaangeroerd: vrouwen, mensen met een arbeidshandicap of een migratieachtergrond. De P&O-masterclass ‘Diversiteit en inclusie, een verrijking van je personeelsbestand’ biedt je tips om juist deze nieuwe werknemers te vinden, aan te trekken en te behouden. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan voor deze kosteloze masterclass

Goede Start voor begeleiders van zij-instromers
Heb je één of meer zij-instromers in dienst of denk je erover na om zij-instromers in dienst te nemen? Weet dan dat OTIB je kan ondersteunen bij het begeleiden van jouw nieuwe medewerkers! Speciaal voor werkplekbegeleiders in de technische installatiebranche is de training ‘Goede Start voor begeleiders van zij-instromers’ ontwikkeld. Deze training biedt werkplekbegeleiders de juiste handvatten om de nieuwe medewerkers goed te begeleiden. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan voor deze training.

Meer rendement uit ondernemen: de praktijk en de theorie van winst maken
Ben je die ondernemende vrouw die het bedrijf mede draaiende houdt? Wil je met andere ondernemende vrouwen ervaringen uitwisselen, kennis delen en waardevolle contacten opdoen? Dan is deze bijeenkomst voor jou! Deelname aan deze netwerkbijeenkomst is kosteloos. Je kunt je tot 5 november aanmelden. Meer informatie vind je hier.
 
 

Kijk voor het volledige overzicht van OTIB-activiteiten op https://www.otib.nl/!