DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over Otib > Krachten bundelen

Krachten bundelen

Krachten bundelen

Partner zijn en partners hebben. Dat is voor OTIB essentieel bij alle activiteiten gericht op scholing en ontwikkeling. Of het nu gaat om werkgevers, ervaren of jonge werknemers of mensen die de stap naar de installatiebranche willen zetten. Er bestaan verschillende soorten samenwerkingsverbanden:
 

TechniekTalent.nu

TechniekTalent.nu is een uniek samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen en koepelorganisaties uit de techniek met maar één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de technische sectoren. 
Veel jongeren hebben geen duidelijk beeld bij ‘techniek’. Daarom wil TechniekTalent.nu een heldere beeldvorming ontwikkelen en zorgen dat jongeren geïnteresseerd raken in een technische studie en technisch beroep. Daartoe ontwikkeld TechniekTalent.nu een aantal activiteiten en projecten, waaronder het bevorderen van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio; het organiseren van de beroepenwedstrijden Vakkanjers, het geven van gastlessen door Ambassadeurs van de Techniek op scholen en het werven van meer vrouwen en meisjes.
 
Kijk voor meer informatie over de projecten en activiteiten van dit samenwerkingsverband op TechniekTalent.nu.
 

Platform Duurzame Technologie

In de technische sectoren verandert de klantvraag: duurzame technieken spelen een steeds belangrijkere rol in de gebouwde omgeving. Binnen het Platform Duurzame Technologie werkt OTIB samen met andere partijen om scholing over duurzame technieken voor de technische installatiebranche makkelijk toegankelijk te maken.
 
Op de website vindt u alle informatie in het kader van duurzame technieken en passende opleidingen. Het Platform is een initiatief van UNETO-VNI, ISSO, DWA installatie- en energieadvies en OTIB. 
 
Buiten deze langdurige samenwerkingsverbanden, zijn er diverse, korte samenwerkingsverbanden in de regio. Wilt u weten of er in uw regio op dit moment een initiatief loopt? Neem dan contact op met uw regiomanager.
 
Deel deze pagina