DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

‘Er bestaat geen personeelstekort’

24-04-2019

‘Er bestaat geen personeelstekort’

Job Beijer, directeur installatie­bedrijf Aquarius

Een paar jaar geleden gaf Job Beijer zijn baan als gym­leraar op om zonder ervaring directeur te worden van installatie­bedrijf Aquarius in Sleeuwijk. In zijn nieuwe functie werd hij een sociaal werkgever met een groot hart. Beijer denkt graag in kansen, juist als het gaat om ‘zijn’ vakmensen.
 

Een nieuwe uitdaging aangaan zonder ervaring. Dat vraagt om handen uit de mouwen steken en een grote dosis optimisme. Hoewel Beijer in zijn vader een goed voorbeeld had, was dit best spannend: “Ik had geen idee of ik het zou kunnen, maar ik heb last van de gymlerarenziekte: gewoon doen wat je leuk vindt en er het beste van maken.”

Naast de mannen
Beijer ging op zoek naar zijn eigen stijl van leidinggeven. “Ik sta niet boven mijn medewerkers, maar naast ze. Mijn rol in het team is dat zij veilig en met plezier kunnen werken, want dat geeft de grootste productiviteit. Als leraar wil je dat iedereen met plezier naar je les komt. Dit geldt ook voor de mensen in je bedrijf. Je moet vertrouwen in hen hebben en dat ook uitstralen, zeker omdat 40 uur in de week best een groot deel van je tijd is.”

Verjaardagskalender
Leidinggeven vraagt volgens Beijer om maatwerk, om oog voor de ander en geloof in ieders kansen. Dit komt bij Aquarius tot uitdrukking in de verjaardagskalender waarop een bonte verzameling vakmensen prijkt. Zo is er een statushouder uit Syrië die met zijn gezin en 25 jaar ervaring als elektricien naar Nederland vluchtte. En een elektro-docent die getroffen is door een herseninfarct. “De docent kon niet meer werken maar wilde wel iets doen. Daarom vroeg hij of hij een aantal uren per week in het magazijn zou kunnen werken. Ik zag andere kansen en inmiddels geeft hij in het bedrijf een paar uur per week een technische taaltraining aan de statushouders.” In kansen denken gold ook voor de twee monteurs die uit de glastuinbouw kwamen. “Beiden arriveerden bij Aquarius zonder diploma’s maar wel met veel kennis. Voor hen heb ik een EVC-traject opgezet om hun ervaringen om te zetten in een diploma. Dat maakt ze sterk in hun vak.”

Randje
Er staan meer bijzondere voorbeelden op Beijers kalender. Zoals de topmonteur die van zijn eerdere werkgever niet de ruimte kreeg om op de woensdagen bij zijn kinderen te zijn. Het neefje dat werd afgekeurd in het leger en een veilige plek zocht om zijn toekomst weer te vinden. De eerste monteur die mogelijk zou worden afgekeurd maar nu wordt omgeschoold tot werkvoorbereider. En de zinkwerker die doof is maar zijn vak verstaat. Beijer: “Iedereen heeft een randje, iedereen heeft iets om mee te dealen. Maar dit kan nooit een belemmering zijn.” Beijer kent de noodkreten van zijn collega-werkgevers om personeel daarom niet. “Het is maar hoe je kijkt. Ik heb maar twee vakmensen die bij de start van hun loopbaan bij Aquarius aan het profiel voldeden. De rest heeft zijn plek gevonden. Door een open cultuur, door mensen te ondersteunen en door in hen te geloven. Ik ben met dit team klaar voor de toekomst. Zij hebben zichzelf gemaakt tot wie ze zijn. Dat maakt hen waardevol en mij vooral trots!”

Meer lezen?
Wil je weten wie er nog meer op de verjaardagskalender van Job Beijer staan? Lees het complete interview met Beijer in InstallateursZaken.

Deel deze pagina