DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

“Ik zie vaak kansen voor bedrijven én werkzoekenden”

26-06-2019

“Ik zie vaak kansen voor bedrijven én werkzoekenden”

Adviseur arbeidsmarkt Ilona Rengelink

Sinds begin 2019 is Ilona Rengelink voor OTIB in Zuid-Holland actief als Adviseur Arbeidsmarkt. In deze functie matcht zij installatiebedrijven die op zoek zijn naar technisch vaktalent met technisch vaktalent dat op zoek is naar werk in de installatiebranche. Een uitdagende functie met een uitdagend doel: “Met mijn kennis van de branche en de arbeidsmarkt zie ik vaak meer kansen op een goede match dan bedrijven en werkzoekenden zelf!” 

Met de inzet van de Adviseur Arbeidsmarkt ondersteunt OTIB technische installatiebedrijven in hun zoektocht naar nieuwe vakmensen. Dit kunnen (technische) ervaren werkzoekenden uit andere sectoren zijn, maar ook zij-instromers met belangstelling voor techniek, waaronder vrouwen, statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met speciale projecten en nauwe contacten in het arbeidsveld gaat de Adviseur Arbeidsmarkt op zoek naar samenwerking en passende matches. Ook helpt de Adviseur Arbeidsmarkt installatiebedrijven op het gebied van talentbehoud.

Veel marktpartijen
Als Adviseur Arbeidsmarkt start Rengelink vaak met een basaal probleem: “Een installatiebedrijf is hard op zoek naar liefst goed opgeleide technische vakmensen, maar slaagt er niet in om deze op de krappe arbeidsmarkt te vinden. Steeds meer bedrijven besluiten bij hun zoektocht de deuren (ook) open te zetten voor zij-instromers met belangstelling voor techniek. Dit arbeidspotentieel is echter groot en divers. Bovendien zijn bij het aan het werk helpen van deze zij-instromers vaak veel organisaties en instrumenten betrokken. Voor het tot stand brengen van een goede match is goed contact met gemeenten, WSP’s, UWV, opleidingsinstituten en  - voor de inzet van statushouders -  taalbureaus daarom van groot belang. Juist op deze terreinen kun je als Adviseur Arbeidsmarkt bedrijven veel werk uit handen nemen.”

Projectniveau
Als Adviseur Arbeidsmarkt is Rengelink vooral op projectniveau actief, variërend van het initiëren van tot het participeren in diverse arbeidsmarktprojecten. Dit neemt echter niet weg dat bedrijven en werkzoekenden Rengelink ook uitstekend kunnen bevragen over praktische zaken bij het werven van zij-instromers. “Als oud-arbeidsmarktcoach ben ik ook op uitvoerend niveau thuis in arbeidsmarktzaken en weet ik goed wie in welke rol bedrijven het beste kan ondersteunen. Installatiebedrijven moeten daarom vooral niet aarzelen om ook hierover contact met mij op te nemen. Maar ook voor vragen over het boeien en binden van vakmensen of de duurzame inzetbaarheid van bestaande vakmensen. Ik ga graag met allerlei vragen over de instroom en het talentbehoud voor de installatiebranche in Zuid-Holland aan de slag!”

Contact opnemen
Ben je als installatiebedrijf in Zuid-Holland op zoek naar nieuw vaktalent of heb je andere vragen op het gebied van instroom en talentbehoud? Of ben je als werkzoekende met belangstelling voor techniek op zoek naar een baan in de technische installatiebranche? Neem dan kosteloos contact op met Ilona Rengelink via i.rengelink@otib.nl of via 06-86861227!

Deel deze pagina