DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

“Ontzettend leerzaam en verrassend gezellig”

31-03-2020

“Ontzettend leerzaam en verrassend gezellig”

Deelnemer workshop ‘Skillsmanager’ aan het woord

OTIB-skillsmanager wordt inmiddels door erg veel installatiebedrijven gebruikt. En hoewel het programma erg goed te leren is, kan het soms fijn zijn om wat langer stil te staan bij dingen waar je tegenaan loopt. Daarvoor is de workshop ‘Skillsmanager’. Ronald Roosjen, HR Manager bij VpG Techniek, volgde zo’n workshop in oktober vorig jaar: “Ontzettend leerzaam en verrassend gezellig."

We spreken Roosjen aan het begin van de coronacrisis. Net als zijn collega’s werkt hij deze weken vanuit huis. “Bijkomend voordeel: ik leer ineens heel snel heel veel meer over digitale communicatiemiddelen.” In oktober 2019 volgde hij met 6 collega’s van andere bedrijven in de installatietechniek de workshop “Skillsmanager”.

Waarom heb je je aangemeld voor de workshop?
“Het programma was voor mij nog redelijk nieuw. Mijn voorgangster had al veel werk verricht, maar ik moest er nog wat inkomen. Jeanine de Vries van OTIB had mij al heel goed wegwijs gemaakt, maar voor sommige dingen vond ik het ook prettig om met een groep anderen te kunnen sparren.”

Wat vond je van de workshop?
“De trainer was erg goed en enthousiast. En ik vond het ontzettend leerzaam. Je ziet toch dat je tegen dezelfde dingen aanloopt als anderen en het was erg fijn om met collega-hr-managers te kunnen bespreken hoe je dat kunt oplossen. Zoals bijvoorbeeld: hoe zorg je dat iedereen binnen het bedrijf het echt gaat gebruiken. Ook vond ik het verrassend gezellig!

Oh ja? Wat maakte het zo gezellig?
“We hebben tijdens het lekkere eten uitgebreid gepraat over dingen die we tegenkomen in het werk. Iedereen heeft onderling zelfs nummers uitgewisseld. Er was echt een goede klik tussen mensen.”

Hoe werkt OTIB-skillsmanager voor jullie?
“Heel goed. Het is vooral fijn dat we op tijd meldingen krijgen van aflopende certificeringen, zoals de VCA. Daar kunnen we dan gelijk op inspelen. Daarnaast vind ik het ideaal dat je alles in één overzicht hebt en dat, wanneer je dingen op één plek aanpast, het overal gelijk wordt aangepast. Dat maakt het systeem erg gebruiksvriendelijk. Ons management is er ook erg blij mee.”

Over VpG Techniek en OTIB-skillsmanager
VpG Techniek is een all-round technisch installatiebedrijf met acht vestigingen door heel Nederland. Elke vestiging heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar ze gebruiken allemaal OTIB-skillsmanager.

Deel deze pagina