DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

14 juni: Kennislunch op Vakkanjers LIVE voor werkgevers

23-04-2018

14 juni: Kennislunch op Vakkanjers LIVE voor werkgevers

Vakkanjers-kennislunch voor werkgevers in de techniek

Op 14 juni verandert Vakkanjers LIVE de Utrechtse Werkspoorkathedraal weer in één grote techniekarena. Op het programma staan de finales van de Vakkanjer Challenges; jonge vakmensen presenteren de slimste technische oplossingen. Maar er is ook een speciaal Vakkanjers-kennislunch voor werkgevers in de techniek met als thema: Hoe ziet het vakmanschap van de toekomst eruit en hoe kunnen bedrijven hierop inspelen? U bent zeer welkom!

Vakkanjers is een initiatief van OTIB, OOM en A+O en heeft als doel de instroom van goed opgeleide vakmensen naar de technische sectoren te stimuleren. Vakkanjers doet dit door vmbo- en mbo-leerlingen uit te dagen met een technische opdracht voor een maatschappelijk relevante échte opdrachtgever. Als landelijk eindevenement geeft Vakkanjers LIVE de beste teams een podium om hun ideeën en prototypes te pitchen voor een groot publiek. Tegelijkertijd biedt het werkgevers de mogelijkheid om nu al kennis te maken met hun mogelijk toekomstige vakmensen.

Wat kunt u verwachten?

 • 11.30 uur - Ontvangst en interactieve doe-tour
  Ontdek Vakkanjers LIVE en ervaar tijdens een interactieve doe-tour zelf hoe jonge bezoekers techniek beleven. Zo ziet u met eigen ogen hoe Vakkanjers werkt aan de instroom van goed opgeleide jonge technici.
 • 12.00 - 13.00 uur - Kennislunch
  Wat is de impact van technologische ontwikkelingen op het vakmanschap van de toekomst? Schuif aan bij de kennislunch met prof. dr. ir. Egbert-Jan Sol (o.a. CTO van TNO Industrie en program director van het programmabureau Smart Industry) en Edward Voncken (CEO, Executive Board Member KMWE Group). Egbert-Jan Sol neemt u mee naar de nabije en verdere toekomst van slimmer produceren. Wat staat de (maak)industrie te wachten? Hoe ziet het vakmanschap van de toekomst eruit en hoe kunnen bedrijven hierop inspelen?
  Hierna biedt Edward Voncken u inzicht in de praktijk: hoe gaat KMWE om met slimmer produceren, de veranderende arbeidsmarkt en de skills van de vakmensen van de toekomst?
 • 13.00 - 13.30 uur - Prijsuitreiking
  Een afsluiting in stijl: de prijsuitreiking door dijkgraaf Hetty Klavers van de Vakkanjers Pioneers (vmbo) en Navigators (mbo). Welke oplossing voor de Unie van Waterschappen scoort bij de jury de meeste punten?

Locatie

Het Vakkanjers-programma voor werkgevers en werkrelaties vindt plaats op donderdag 14 juni in de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 in Utrecht.

Aanmelden en meer informatie

Stuur voor uw kosteloze deelname aan het programma een bericht naar info@vakkanjers.nl. Meer informatie over Vakkanjers LIVE vindt u op www.vakkanjers.nl.

Deel deze pagina