DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

750ste scholingsvoucher Leve(n)lang Gelders Vakmanschap!

19-03-2019

750ste  scholingsvoucher Leve(n)lang Gelders Vakmanschap!

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap!

Op 7 maart heeft gedeputeerde Conny Bieze aan een deelnemer van het Vakmanschapstraject bij De Techniek Academie in Harderwijk de 750ste scholingsvoucher uitgereikt. De uitreiking van de voucher markeerde het succes van het in mei 2018 gestarte samenwerkingsverband Leve(n)lang Gelders Vakmanschap, dat zowel kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt als bestaande vakmensen ondersteunt bij het ontwikkelen van technisch vakmanschap.

Met Leve(n)lang Gelders Vakmanschap maken de provincie Gelderland en de technische branches in Gelderland zich sterk om de tekorten aan technisch personeel terug te dringen door kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt aan een opleiding in de techniek te helpen. Onder meer met inzet van het RBPI richt het initiatief zich hiermee op het versterken van de technische arbeidsmarkt, op het bevorderen van de intersectorale mobiliteiten en op het stimuleren van een leven lang ontwikkelen van nieuwe en bestaande technische vakmensen. 

Specifieke doelgroepen
De technische branches en alliantiepartners richten zich in Leven(n)lang Gelders vakmanschap op werkzoekenden, zoals 45-plussers, jongeren zonder startkwalificatie en andere kwetsbare jongeren, statushouders en vrouwen.  Aan de start van het actieplan hebben 235 toekomstige medewerkers een scholingsvoucher ontvangen. Daarnaast hebben 422 werkenden zich doorontwikkeld in de techniek. Daarnaast zijn 18 mensen gestart met een opleiding via een duaal HBO-traject en (hybride) activiteiten in het onderwijs uit te voeren, zijn 77 werkenden in andere branches omgeschoold naar de techniek en hebben 40 zzp’ers een ontwikkelingsopleiding gevolgd.

Vakmanschapstraject
Een mooi voorbeeld van samenwerking bij het bevorderen van de instroom in de techniek is het 12 weken durende vakmanschapstraject dat De Techniek Academie, FactorWerk Noord Veluwe, Veluwe Portaal en het Start College in Noord Veluwe hebben opgestart. Met behulp van een flyer hebben UWV en gemeenten dit traject onder de aandacht van werkzoekenden met belangstelling voor techniek gebracht en kandidaten beoordeeld. Dit heeft ertoe geleid dat een flinke groep kandidaten, bijvoorbeeld voor het vak van assistent-elektricien, nu twee dagen per week naar De Techniek Academie gaat om aan de slag te gaan met de praktijk, werknemersvaardigheden en VCA. Daarnaast gaan ze een dagdeel naar het Start College om te werken aan taalvaardigheid in het beroep. Na het succesvol doorlopen van het vakmanschapstraject is het de bedoeling dat de deelnemers aan het traject bij hun werkgever in dienst treden en eventueel een BBL-vervolgopleiding volgen.

Nog vouchers beschikbaar!
Voor het bevorderen van de instroom in de techniek en het ontwikkelen van vakmensen in de branche is nog een klein aantal vouchers beschikbaar. Voor de groepen zzp’ers en werk-naar-werkinstromers zijn nog 25 vouchers per groep beschikbaar. Heb je belangstelling voor de vouchers of wil je meer weten over Leve(n)lLang Gelders Vakmanschap? Neem dan contact op met projectleider Haske van Aken via haske@geldersvakmanschap.nl of via 06-22650244.

Deel deze pagina