DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Asbest op de werkvloer? Bescherm u zelf met de digitale toolbox!

12-03-2018

Asbest op de werkvloer? Bescherm u zelf met de digitale toolbox!

Een nieuwe toolbox op het digitale Toolboxplatform van II Mens & Werk: ‘Asbest’

Het digitale Toolboxplatform van II Mens & Werk heeft  een nieuwe toolbox: ‘Asbest’. In deze speciaal voor de technische installatiebranche ontwikkelde toolbox vindt u alles wat u nodig heeft om uw risico’s in een omgeving met asbest tot een minimum te beperken. Maak daarom gebruik van deze toolbox en houd uzelf en uw omgeving scherp bij het veilig en gezond werken!
 

De toolbox ‘Asbest’ is de vijfde digitale  toolbox op het toolboxplatform van II Mens & Werk. Eerder verschenen er toolboxen over fysieke belasting, werken op hoogte, werken met kwartsstof en werken zonder stress. En binnenkort verschijnt er ook een toolbox over schadelijk geluid. Elke toolbox stelt u in staat om heel concreet met de veiligheid van u en uw collega’s in uw werkomgeving aan de slag te gaan. Met tekst, beeld en geluid krijgt u een helder overzicht van alle veiligheidsaspecten waarmee u op uw werkvloer rekening dient te houden. Ook geven de toolboxen u praktische adviezen, tips en kennistoetsen. En omdat de informatie digitaal is, kunt u de toolboxen ook op de werkplaats of tijdens toolboxmeetings gebruiken.

Asbest

Meer dan 70 procent van de bestaande gebouwen bevat asbesthoudend materiaal. De kans dat u in uw werk met asbest in aanraking komt, is daarom groot. Het inademen van vrijkomende asbestvezels  - bijvoorbeeld bij het boren, zagen of het verwijderen van asbest -  kan op de langere termijn tot ernstige gezondheidseffecten leiden. Om deze effecten tot een minimum te beperken geeft de toolbox ‘Asbest’ u praktisch advies over wat u moet  en niet moet doen als u met asbest te maken heeft. De adviezen in de toolbox richten zich zowel op voorzorgsmaatregelen als op maatregelen bij het werken met asbest en bieden u de juiste bescherming tegen de gevaren van asbest.

Uw eigen toolbox

Net als bij de eerder verschenen toolboxen kunnen bedrijven de toolbox ‘Asbest’ personaliseren door bijvoorbeeld een eigen bedrijfslogo en -kleuren aan de toolbox toe te voegen. Ook is het mogelijk om de toolbox aan te vullen met tekst- en fotosheets die specifiek voor uw bedrijf van belang zijn. Zo maakt u dus uw persoonlijke toolbox, voor uw persoonlijke veiligheid in uw eigen werkomgeving!

Meer informatie

Kijk op https://toolbox.ii-mensenwerk.nl om direct met de toolbox aan de slag te gaan. Wilt u meer informatie over de verschillende toolboxen of wilt u uw ervaringen met het Toolboxplatform delen? Neem dan contact met ons op via info@ii-mensenwerk.nl.

Deel deze pagina