DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Awareness-campagne Techniek Coalitie Limburg binnenkort van start

08-10-2019

Awareness-campagne Techniek Coalitie Limburg binnenkort van start

Techniek Coalitie Limburg binnenkort van start

Hoe stimuleer je techniekbedrijven in Limburg, gegeven de krapte op de arbeidsmarkt, hun blik te richten op een leven lang ontwikkelen van hun bestaande vakmensen? Door als techniekbranches en regio’s breed met elkaar samen te werken. Marjolein van Bruggen, OTIB-regiomanager Zuid Nederland, heeft vertrouwen in de binnenkort van start gaande awareness-campagne van de Techniek Coalitie Limburg: “De doelen zijn realistisch, dus haalbaar.”

Heldere doelen
Met de Techniekcoalitie staan Techniek Nederland, FME en Koninklijke Metaalunie  - samen met OTIB, OOM en A+O Elektra, sociale partners en de provincie Limburg -  een helder doel voor ogen: techniek- en maakbedrijven in Limburg verleiden tot en het faciliteren bij het maken van een omslag naar een bedrijfscultuur waarin het ontwikkelen van bestaande vakmensen centraal staat. De verleiding bestaat uit advies en hulp bij het opstellen van veranderplannen, scholingsplannen en het bieden van een ontwikkel- en opleidingsbudget. Tegelijkertijd verbindt de coalitie bedrijven met onderwijs- en arbeidsmarktinstellingen die hen bij de uitvoering van hun plannen kunnen helpen.

Concrete resultaten
De samenwerkingspartners zetten zich de komende jaren onder meer in voor het behalen van de volgende resultaten:
- 165 bedrijven helpen met het maken van verander- en personeelsplannen
- 1.400 werknemers opleiden en bijscholen
- 100 mensen vanuit een uitkeringssituatie laten instromen
- 5 procent minder uitval van leerlingen in het technisch onderwijs
- 800 bedrijven en 10.000 werknemers voorlichten over het belang van een leven lang ontwikkelen
- één hbo- en twee mbo-scholingsmodules voor werkenden.

Bedrijfs- en arbeidsmarktcoaches
Een belangrijke taak in de coalitieplannen is weggelegd voor de bedrijfscoaches. Zij helpen individuele techniekwerkgevers om de benodigde competenties in kaart te brengen en tot een verander- en scholingsplan te komen. De coaches zijn niet alleen bedrijfskundig onderlegd, maar zijn ook op de hoogte van de regionaal beschikbare ondersteuning. De arbeidsmarktcoaches spelen een rol bij het naar werk helpen van zij-instromers.

Awareness
OTIB-regiomanager Marjolein van Bruggen heeft goede hoop dat de Techniekcoalitie de bedrijven in Limburg blijvend in beweging zet. “De combinatie van het tot stand brengen van een goede interne leercultuur, het stimuleren van zij-instroom en het vinden van aansluiting met het onderwijs biedt kansen voor de hele technieksector in Limburg. Van de awareness-campagne heb ik dan ook hoge verwachtingen.”

Meer informatie
Wil je meer weten over de Techniek Coalitie Limburg? Kijk dan op www.techniekcoalitielimburg.nl

Deel deze pagina