DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Cals College Nieuwegein wint OTIB Technasium Award Midden Nederland

23-05-2018

Cals College Nieuwegein wint OTIB Technasium Award Midden Nederland

Cals College Nieuwegein winnaar!

Een innovatieve stoel op een bal, waardoor je als minder valide student overal gemakkelijk heen kunt rollen. Met dit doordachte ontwerp hebben leerlingen van het Cals College in Nieuwegein op 11 april de OTIB Technasium Award 2018 Midden Nederland gewonnen. 
 
 
De door OTIB en Stichting Technasium opgezette Technasiumcompetitie maakt onderdeel uit van de bèta-formule voor het havo/vwo-onderwijs. In de competitie werken leerlingenteams uit 3 havo/vwo aan de hand van een concrete opdracht aan innovatieve technische oplossingen. Hierbij worden zij technisch ondersteund door een regionaal  installatiebedrijf. 
 

Uitdagende opdracht

De achttien aan de competitie deelnemende Technasiumscholen in de regio Midden Nederland kregen als opdracht een technisch hulpmiddel te ontwerpen voor een student met een beperking. Voor het opdoen van de benodigde inspiratie brachten alle schoolteams eerst een bezoek aan de modelwoningen van Technologie Thuis Nu! in Woerden. Onder begeleiding van een regionaal installatiebedrijf gingen de leerlingen vervolgens aan de slag met hun innovatieve ontwerp. De beste schoolontwerpen gingen door naar de finale. 
 

Innovatief resultaat

In de finale presenteerden de winnende schoolteams hun ontwerp aan een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van OTIB, Stichting Technasium en twee installatiebedrijven. Van de 18 ontwerpen riep de jury de ‘Ball Seat’ van het Cals College uit Nieuwegein tot winnaar uit. Het rolstoelontwerp is geïnspireerd op de segway en stelt  - met de inzet van een gyroscoop en een soort skippybal -  de gebruiker in staat om gemakkelijk over kleine trappen en stoepranden heen te rollen. Het door het winnende team geprogrammeerde ontwerpmodel was gemaakt van Lego Mindstorms.
 

Deel deze pagina