DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Daan van den Berg, Sanjay Bhoendie en Theo van den Elzen TopCoaches van het jaar 2019

07-11-2019

Daan van den Berg, Sanjay Bhoendie en Theo van den Elzen TopCoaches van het jaar 2019

Winnaars beste praktijkbegeleiders in de technische installatiebranche bekend

De praktijkbegeleiders Daan van den Berg (Daan Installatietechniek), Sanjay Bhoendie (Lomans) en Theo van den Elzen (InstallatieWerk Zuid-Oost) zijn vandaag uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar 2019. De drie TopCoaches mogen zich een jaar lang de beste praktijk-begeleiders in de technische installatiebranche noemen. Naast een bokaal ontvingen zij elk een geldprijs van €2.500,-.

Elk jaar organiseert OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, de TopCoach van het Jaar-verkiezing omdat praktijkbegeleiders helden zijn. “Deze mensen zijn niet alleen ontzettend belangrijk voor hun leerlingen, maar ook essentieel voor de branche. Dankzij hun betrokkenheid en aandacht blijven veel jongeren lang werkzaam in de branche. En dat hebben we hard nodig,” aldus OTIB-projectleider Joep Hendriks.

Leerlingen nomineerden dit jaar maar liefst 750 praktijkbegeleiders voor de TopCoach van het Jaar-verkiezing. Na een stevige selectie bleven voor de titelstrijd in de categorieën Grootbedrijf, MKB en Opleidingsbedrijf uiteindelijk twintig finalisten over. Tijdens een feestelijke uitreikingsmiddag, waarin het thema ‘Energie’ centraal stond, maakte de vakjury de winnaars bekend.

Meer dan het vak alleen
Alle genomineerde praktijkbegeleiders worden door hun leerlingen gewaardeerd om het feit dat ze uiterst betrokken zijn. Zoals één van de leerlingen stelt: “Mijn begeleider zal altijd achter je staan, je staat nooit alleen.” De praktijkbegeleiders zelf geven aan dat de begeleiding van hun leerlingen meer is dan alleen technische coaching. Zo is het gesprek over hoe het gaat, op het werk maar ook thuis, ontzettend belangrijk. Winnaar Sanjay Bhoendie: “Als de sfeer goed is, gaat het op de werkvloer ook goed.”

Over de winnaars
In de categorie MKB werd Daan van den Berg uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar. De jury roemt hem om het feit dat hij een “open en vertrouwde sfeer creëert waarin leerlingen zich gewaardeerd en plezierig voelen. Hij waardeert ieders inbreng en laat iedereen erbij horen, met een mooie balans tussen serieus werk en gezelligheid.” Van den Berg: “Ik ben heel trots. Het geeft mij gewoon heel veel plezier om mooie dingen te maken en blije mensen te zien.”

Sanjay Bhoendie won in de categorie Grootbedrijf omdat de jury Bhoendie een erg enthousiaste, positieve en motiverende coach vindt. Ook waarderen de juryleden hoe hij zelf ook nog steeds bijleert. Dat is ook Bhoendie’s advies aan andere coaches: “Sta als coach open om te leren. Blijf jezelf ontwikkelen naar de nieuwe tijd!”

Onder luid gejoel  - zeker 30 leerlingen waren mee als supporter -  won Theo van den Elzen de titel in de categorie Opleidingsbedrijf. De jury stelt dat hij “door innoveren, doorleren en evalueren het beste uit zijn leerlingen en uit zichzelf haalt. Zijn ‘practice what you preach’ is een voorbeeld voor elke aankomende vakman.” Van den Elzen: “Ontzettend gaaf dat de leerlingen dit voor mij hebben gedaan. Het was een complete verrassing. Ik kom door de praktijkbegeleiding regelmatig laat thuis, maar het is het helemaal waard!”

Over de jury
De jury van de TopCoach van het Jaar-verkiezing bestond in dit jaar uit oud-judoka en sportcoach Dennis van der Geest, Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, landelijk FNV-bestuurder en OTIB-bestuurslid Zwanny Naber, SBB-directeur uitvoering Gerrit Veneboer en Yukio Motohashi van brasserie Dudok in Rotterdam (de beste praktijkopleider van Nederland in 2018).

Over het belang van de verkiezing voor de technische installatiebranche
OTIB organiseert de TopCoach van het Jaar-verkiezing als waardering voor de onmisbare praktijkbegeleiders in de technische installatiebranche. De branche heeft te maken met een krappe arbeidsmarkt, een lage instroom en veel maatschappelijke ontwikkelingen waarin techniek een cruciale rol speelt. Om nieuw talent voor de branche te werven en te behouden, is goede begeleiding dan ook van groot belang. Een goede begeleider of coach kan het verschil maken tussen het behoud of het verlies van nieuwe vakmensen voor de branche.

Over OTIB
Als opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technische installatiebedrijf stimuleert OTIB bestaande en nieuwe vakmensen in de technische installatiebranche om zich met passie voor hun vakmanschap te blijven ontwikkelen. OTIB werkt hiermee aan de toekomst van Nederland dat voor het realiseren van technologische innovaties niet zonder de vakmensen van de branche kan.

Deel deze pagina