DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Dag domotica-woningen, welkom virtuele woonwijk!

25-09-2019

Dag domotica-woningen, welkom virtuele woonwijk!

Vrijdag 20 september was het de laatste dag dat de domotica-woningen in Woerden te zien waren. Velen reageerden teleurgesteld toen ze dit hoorden, maar reageerden enthousiast op het plan van ROC Midden Nederland om de woningen over te nemen. De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Het doel is dat vanaf september 2020 scholen naar Nieuwegein kunnen om daar de herbouwde woningen te bezoeken.

Naast de nieuwe plek voor de domotica-woningen heeft OTIB hard gebouwd aan een virtuele woonwijk. Deze is vrijdag officieel geopend door Sven Asijee. Met opzetbrillen en mobiele telefoons hebben de deelnemers een kijk in de wijk genomen. Niet alleen kun je door de wijk wandelen en de woningen inlopen. Ook zijn er hotspots toegevoegd waarbij je als docent tekst en uitleg kunt vinden over de aangebrachte voorzieningen. De komende maanden wordt het aantal hotspots nog verder uitgebreid. Met een VR-bril op waan je je echt in de woningen.

Als klap op de vuurpijl werd de rolstoelrace-game gepresenteerd. Een game waarbij je zittend in een rolstoel door middel van een joystick en VR-bril aan den lijve ervaart hoe het is om in een rolstoel je door een woning te bewegen. Anderzijds zit er een spelelement in doordat je in de wijk een parcours af kunt leggen samen met een tegenstander. Deze game komt mogelijk in de OTIB-trailer die door het land trekt om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek.

Wil je meer weten? Kijk op www.technologiethuis.nu of mail naar p.smulders@otib.nl, of neem direct een kijkje in de virtuele woonwijk op www.otib.nl/virtuelewoonwijk

 

 

 

Deel deze pagina