DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Dag van de Installatietechniek in Raalte wint Fedet Instroom Award

07-12-2018

Dag van de Installatietechniek in Raalte wint Fedet Instroom Award

Ondersteuning instroomactiviteiten bedrijven met de Alles is Techniek Experience-bus van OTIB

Lokale bedrijven die samen met docenten van het Raalter Carmel College Salland jongeren voor techniek interesseren. Met dit doel voor ogen is de ‘Dag van de Installatietechniek’ niet alleen een regionaal succes geworden, maar heeft het initiatief op 21 november ook nog de Fedet Instroom Award 2018 gewonnen.

De jury kende de Dag van de Installatietechniek de award toe vanwege “de mooie combinatie van onderwijs en bedrijfsleven”. Behalve het door Nijhof Installatietechniek en het Carmel College Salland geïnitieerde project waren ook de projecten Aqualectra (stageplaatsen voor Focus Praktijkonderwijs-leerlingen en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt) en Detamo Flex Force (Meer vrouwen in de techniek, waarom niet?) voor de award genomineerd.
 

Dag van de Installatietechniek

De Dag van de Installatietechniek vormde in februari van dit jaar de aftrap van een onderwijsproject waarin leerlingen van klas 1 van het Carmel College Salland acht weken lang actief met techniek aan de slag gingen. De aftrap bestond onder meer uit interessante bedrijfsbezoeken  - zoals aan het distributiecentrum van Jumbo in Raalte -  en het opdoen van techniekervaringen in de Alles is Techniek Experience-bus van OTIB. Daarnaast verzorgden de aan het project deelnemende bedrijven verschillende pitches waarmee de leerlingen uitdagende opdrachten kregen aangeboden op het gebied van zorg, alarm, duurzaamheid en ontwerpen. Na acht weken op school aan de opdrachten te hebben gewerkt volgde in april een trotse presentatie voor ouders, docenten en de bedrijven.
 

Fedet Instroom Award

De Fedet Instroom Award, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt, maakt onderdeel uit van de werkgroep Instroom van de branchefederatie elektrotechniek (Fedet). De werkgroep heeft tot doel door middel van het delen van vakkennis en het inspireren van bestaande en toekomstige vakmensen de instroom in de elektrotechniek te bevorderen. 
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Fedet, de werkgroep Instroom en de Dag van de Installatietechniek op www.fedet.nl.
 

Deel deze pagina