DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

De meerwaarde van ‘Branche zoekt vrouw!’: “Ik blijf graag in de branche werken!”

08-10-2019

De meerwaarde van ‘Branche zoekt vrouw!’: “Ik blijf graag in de branche werken!”

Milaisa Ocalia

Ze verricht service- en onderhoudswerkzaamheden aan ketels, wtw-units en mechanische ventilaties. Zo heeft ze een leuke baan in een branche waar ze tot voor kort niet direct aan had gedacht. Een kort gesprek met zij-instromer Milaisa Ocalia (34) die via ‘Branche zoekt vrouw!’ in contact kwam met adviseur arbeidsmarkt Ingrid Bos en Metechnica-arbeidsmarktcoach Marjon Hovens.

Kennis van techniek
“Met mijn opleiding in het buitenland ben ik bekend met techniek, maar dat ik plotseling in de installatiebranche ben beland, heeft me positief verrast.” Milaisa’s zoektocht naar werk begon bij de gemeente Kerkrade die haar in contact bracht met Metechnica en het Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit van OTIB. Daar was ze aan het juiste adres. Ingrid: “Met de OTIB-campagne ‘Branche zoekt vrouw!’ zoeken we vrouwen die als zij-instromer in de installatiebranche willen werken. Toen Milaisa zich bij ons aanmeldde namen wij haar graag op in ons project en is zij nu een absolute aanwinst voor de branche.”

Motivatie om te leren
Met haar interesse in techniek en de door OTIB georganiseerde begeleiding kwam Milaisa in het zij-instroomtraject van OTIB terecht bij Hajnadi Installatietechniek in Kerkrade. In dit familiebedrijf is Milaisa nu één van de 40 medewerkers en heeft ze het er reuze naar haar zin: “Ook nu ik een baan heb kan ik rekenen op goede begeleiding. Ik leer veel van vakkundige en gezellige collega’s en maak kennis met leuke klanten.” Milaisa’s werkgever, Sam der Vries, is blij met zijn nieuwe medewerkster: “Wij zijn zeer tevreden over haar.”

Verder leren
Inmiddels heeft Milaisa de smaak zo goed te pakken dat ze naast haar werk een tweejarige opleiding volgt om als zelfstandig service- en onderhoudsmonteur verder te kunnen groeien. Terugkijkend op het zij-instroomtraject raadt Milaisa elke zij-instromer aan om de kans van ‘Branche zoekt vrouw!’ met beide handen aan te grijpen: “Met mijn motivatie en doorzettingsvermogen heb ik mijn plek in de techniek gevonden. Ik wil graag in de branche blijven werken!”

Schoolvoorbeeld 
Volgens Ingrid Bos is Milaisa een schoolvoorbeeld van hoe de branche met succes kan werken aan de zij-instroom van gemotiveerde vrouwen. Wel geeft ze aan dat voor dit succes ook andere factoren van belang zijn. “Zo moeten UWV-adviseurs de zij-instromende vrouwen niet alleen beoordelen op hun cv’s, maar hen ook bevragen op hun interesse in techniek. Het plakken van een fietsband of het repareren van een lamp in huis zet je niet zo snel op papier maar kan wel relevant zijn. Tegelijkertijd mag aan werkgeverszijde het besef doordringen dat het inzetten op een dienstverband van 40 uur per week misschien niet meer van deze tijd is. Ook met minder werkuren kunnen technische vakvrouwen veel voor een bedrijf betekenen.”

Contact
Geïnteresseerd in de mogelijkheden van zij-instroom voor jouw bedrijf in Zuid Nederland? Neem dan contact op met adviseur arbeidsmarkt Ingrid Bos via i.bos@otib.nl of via 06-30910940!

Deel deze pagina