DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Declaraties OSR 2018 voor 1 april indienen

13-03-2019

Declaraties OSR 2018 voor 1 april indienen

Maak nu je administratie op orde

Heb je gebruik gemaakt van de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR)  in 2018 en heb je nog declaraties liggen. Dan is het nu tijd om deze in te dienen. De deadline ligt 1 april a.s. Na die tijd kunnen geen declaraties meer worden verwerkt.  Dus bekijk je administratie en dien via OTIB-online de kosten in die je in 2018 hebt gemaakt voor opleiding en scholing en in je Bedrijfsopleidingsplan vermeld stonden.

Wil je aan de slag met de OSR in 2019? Dan hebben we het nog makkelijke gemaakt! Met de OSR ontvangt een bedrijf in 2019 een scholingstegoed dat bestaat uit een basisbedrag van 800 euro plus 120 euro keer het aantal werknemers. Maar we hebben het makkelijker gemaakt voor wat betreft het indienen van de declaraties.  In 2019 is niet langer meer een bedrijfsopleidingsplan (BOP) nodig. Als werkgever kun je je OSR-declaraties in 2019 (alleen nog) indienen via www.otib-online.nl.

VCA, BHV en EHBO niet langer meer vergoed
In principe komt elke cursus of training voor de OSR in aanmerking, mits deze scholing bijdraagt aan het versterken van het vakmanschap. Je kunt hierbij denken aan een cursus over het installeren van nieuwe waterpompen. Maar ook aan een training die gericht is op het vergroten van competenties, zoals het leren coachen van nieuwe collega’s. Alles is mogelijk, zolang de scholingskeuze maar in goed overleg tussen werknemer en werkgever tot stand komt en de werkgever de aanvraag indient. Wat nieuw is, is dat de cursussen VCA, BHV en EHBO niet langer door de OSR worden vergoed.

Voorwaarden voor de OSR
Om in aanmerking te komen voor de OSR moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:
1) Het bedrijf moet aangesloten zijn bij OTIB
2) De medewerker om wie het gaat is in loondienst van het bedrijf
3) De keuze voor de scholing is door de werkgever en de werknemer gezamenlijk bepaald
4) De scholing is al betaald
5) De tegemoetkoming vanuit de OSR geldt alleen voor werkelijk gemaakte kosten, excl. BTW
6) De declaratie kan tot uiterlijk 1 maart van het jaar nadat de scholing is gevolgd worden ingediend

Deel deze pagina