DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Denktank over de doorontwikkeling TopStarters-programma

13-11-2018

Denktank over de doorontwikkeling TopStarters-programma

OTIB blijft vakmensen steunen, zodat vakmensen elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen

Voor welke uitdagingen staan werknemers die zich willen ontwikkelen tot vakman in onze branche? En wat zijn hun ambities? Dat zijn de twee vragen die centraal staan bij de doorontwikkeling van ons TopStarters- en topvakmanschapprogramma. We legden ze voor aan een denktank van jonge werknemers, directeuren, HR-managers, sociale partners en winnaars van de TopCoach van het Jaar verkiezing.

Belangrijke thema’s

In onze branche verdwijnen oude routines in rap tempo. En alternatieve mogelijkheden en nieuwe klussen volgen elkaar snel op. We moeten volgens de denktank daarom sterk inzetten op innovaties en creatieve manieren vinden om kennis te ontwikkelen. Zo breed mogelijk, want loopbanen lopen tegenwoordig anders. Andere belangrijke thema’s zijn keuzes maken, leidinggeven en verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast moet er aandacht zijn voor thema’s als samenwerken, communiceren en jezelf ontwikkelen. In dit nieuwe tijdperk vraagt de denktank extra aandacht voor de balans tussen werk en privé.

Glansrijke toekomst

In de veranderende wereld hebben vakmensen in de technische installatiebranche een glansrijke toekomst. Dat stelt Doekle Terpstra van UNETO-VNI. “Zeker gezien de energietransitie en de verduurzaming van Nederland. We staan voor een grote opgave en dat is gunstig voor onze branche.” Maar dan moet die branche wel in staat zijn zelf een lerende houding te hebben. Want de veranderingen van de toekomst, gaan niet zonder veranderingen van onszelf.

Doorontwikkelen

Daarom kijken wij continu naar de inhoud en structuur van ons TopStarters- en Topvakmanschapprogramma. Deze programma’s zijn volgens de jonge deelnemers van de denktank erg nuttig. Het programma zit vol met leermomenten die ze elke dag gebruiken, zowel zakelijk als bij het maken van keuzes in hun privéleven.

Ze maak zich echter wel zorgen over het ontwikkelperspectief binnen bedrijven. Logisch, zeggen de deelnemers van de Denktank, want in een organisatie kan niet iedereen projectleider worden. Daarom loont het als werknemers zich in de breedte ontwikkelen, zodat ze flexibeler inzetbaar worden.  Óók als dat op een andere plek in de sector van pas komt. Dit sluit heel goed aan bij de persoonlijke doelen die deelnemers uitspreken tijdens de TopVakmanschapsdagen, het vervolg op TopStarters.

Jouw bijdrage

De denktank heeft veel informatie opgeleverd die wij zullen gebruiken bij de doorontwikkeling van onze programma’s voor jong talent. OTIB blijft vakmensen steunen, zodat vakmensen elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen.

Deel deze pagina