DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Dit is de eerste ervaring van DonkerVeenstra met OTIB-skillsmanager

26-11-2019

Dit is de eerste ervaring van DonkerVeenstra met OTIB-skillsmanager

Simone Serné 

Bij DonkerVeenstra hechten ze veel waarde aan breed inzetbaar personeel. Volgens officemanager Simone Serné is dat dé manier om flexibel klaar te zijn voor de toekomst. Om die brede inzetbaarheid te krijgen, is het zowel voor de werkgever als werknemer belangrijk om goed inzicht te hebben in de bijbehorende ontwikkelpunten. Sinds afgelopen zomer maakt DonkerVeenstra hiervoor gebruik van OTIB-skillsmanager. In dit artikel lees je over de eerste ervaringen.

Waardevolle ontwikkelgesprekken
“Bij DonkerVeenstra voeren we één keer per jaar met iedereen ontwikkelgesprekken. Die gesprekken kunnen heel waardevol zijn voor de organisatie, de medewerker en de ontwikkeling van die medewerker. Het geeft je inzicht in waar je staat en waar je naartoe wilt. Daarbij ondersteunt OTIB-skillsmanager goed, doordat de tool visuele vergelijkingen maakt. Door samen te kijken naar iemands spindiagram kun je een effectiever ontwikkelgesprek voeren.”

Instellen skillsmanager
“Het instellen van de skillsmanager duurde ongeveer een week. Wij konden onze functieprofielen grotendeels in één keer inladen, maar sommige profielen hadden kleine aanpassingen nodig. Vervolgens vink je de competenties en vaardigheden aan die jij als werkgever voor een profiel belangrijk vindt. Nadat je de gegevens goed hebt ingesteld, heb je er direct veel profijt van. Alle leidinggevenden en medewerkers kunnen nu zien welke ontwikkeldoelen er bij bepaalde ambities horen.”

Nauwelijks inwerken
“Via OTIB is er veel begeleiding beschikbaar, maar voor ons was een uitgebreide training niet nodig. Het systeem is heel intuïtief. Zelf hebben we met een presentatie aan alle medewerkers laten zien hoe de skillsmanager werkt en daarna hebben we nauwelijks vragen gekregen. We hebben nog geen evaluatie gehad, omdat de ontwikkelgesprekken nu nog lopen. In de wandelgangen zijn al veel positieve geluiden te horen.”

Minder papierwerk
“Wat vooral handig is, is dat we met deze tool digitaal werken. Vroeger vulden werknemers en leidinggevenden voor een ontwikkelgesprek een formulier in. Na het gesprek stelden we een definitief formulier op en dat werd gearchiveerd. Dat proces is nu geautomatiseerd. Doordat alles digitaal is, kun je informatie ook veel sneller opzoeken en vergelijken.”

Tip voor de uitrol
“Als je als werkgever de overstap maakt naar OTIB-skillsmanager, is het handig om een soort projectleider aan te wijzen. Daarmee kun je op een snellere manier goede resultaten behalen. Natuurlijk moesten we wat tijd investeren, maar dan is het mooi om te zien dat de ontwikkelgesprekken echt efficiënter worden. OTIB-skillsmanager geeft houvast bij de ontwikkeling je personeel.”

Deel deze pagina