DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Doe mee aan de Techathon 2019

30-09-2019

Doe mee aan de Techathon 2019

Meld je team aan!

Bedenk met jouw team het beste duurzaamheidsplan met creatieve en haalbare oplossingen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland en ding mee naar de Techathon Award 2019. De Techathon komt voort uit Connect 2025 en vindt plaats op donderdag 21 november 2019 in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Doe mee met dit unieke evenement en meld een team aan voor de Techathon! We kunnen ook helpen met het samenstellen van een team met studenten, we brengen je dan in contact met een Hogeschool en mboRijnland.

In deze Techathon gaan teams van 4 hbo-studenten, 1 mbo-student en 1 of 2 high potentials van installatiebedrijven gedurende één dag aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint een geldprijs en krijgt een ‘belevenis’ cadeau.

Palenstein-Driemanspolder in Zoetermeer
In het kader van het programma Aardgasvrije Wijken heeft de overheid 27 woonwijken aangewezen om kennis en ervaring op te doen om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De geselecteerde wijken dienen als proeftuin. Eén van deze wijken is de wijk Palenstein in Zoetermeer. Voor de Techathon is de aangrenzende wijk Driemanspolder in Zoetermeer gekozen. De aanpak die nu al is ingezet in Palenstein kan als inspiratie dienen voor de wijk Driemanspolder.

De vraagstelling van de Techathon luidt als volgt: “Hoe kan de technieksector de wijk Driemanspolder in Zoetermeer helpen verduurzamen? Welke technieken moeten worden ingezet, hoe kan de businesscase sluitend gemaakt worden en hoe krijg je de bewoners mee? Werk dit uit in een plan van aanpak van de technieksector voor de gemeente.”

Unieke ervaring
Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin de installatiesector een belangrijke rol speelt en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf dan uiterlijk 15 oktober een team in! Het is een unieke ervaring, je krijgt zo contact met studenten: jouw potentiële werknemers en je bedrijf krijgt meer bekendheid.

Meer informatie
Heb je vragen over de Techathon of heb je hulp nodig bij het samenstellen van het team, laat het weten via een mail een Terry Heemskerk, t.heemskerk@technieknederland.nl.

Meer informatie, voorwaarden en aanmelden.

 

Deel deze pagina