DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Eerste finalisten Vakkanjers bekend!

20-03-2018

Eerste finalisten Vakkanjers bekend!

De regiofinales zijn in volle gang, eerste finalisten Vakkanjers bekend!

Een carwash met regenwater. Een sponsdam. Een sportveld met ingebouwde waterzuivering. Energie opwekken uit water. Ingenieuze magic fountains en bijbehorende informatiezuilen. Het is maar een greep uit de vele mooie ideeën die de vele Scout- en Pioneerteams in de regiofinales van Vakkanjers presenteerden. Niet elk team kon het felbegeerde finaleticket winnen, maar de eerste finalisten zijn inmiddels bekend!

Vmbo- en mbo-teams van zo’n 120 scholen in heel Nederland voeren sinds begin dit jaar strijd om de slimste oplossing tegen wateroverlast en de slimste toepassing van het gebruik van regenwater. Naast het vinden van concrete oplossingen voor de Unie van Waterschappen staat in deze Vakkanjer Challenge ook het ontdekken en ontwikkelen van hun technische vakmanschap centraal.

Eerste finalisten bekend

De weg naar het kampioenschap is lang. Als Vakkanjer-team moet je namelijk eerst het beste idee van je school verzinnen. Daarna moet je het in de regiofinale opnemen tegen andere scholen en pas daarna lonkt de landelijke finale waarin jouw teamidee kans maakt om tot beste idee van Nederland te worden uitgeroepen. Sommige Vakkanjerteams zijn echter al hard op weg om in de landelijke finale te gaan schitteren. Zo zijn de winnende teams van de Scouts (eerstejaars-vmbo) en Pioneers (derde- en vierdejaars vmbo) in de regio’s Eindhoven, Den Haag en Soest inmiddels al bekend:

Scouts                                                               Pioneers
- Actief College, Oud-Beijerland                  - Carmel College Salland, Raalte
- College Den Hulster, Venlo                        - OSG Schoonoord, Zeist
- CSG Prins Maurits, Middelharnis              - SSG Nehallenia, Middelburg
- Da Capo College, Sittard                            - ’t Ravelijn, Steenbergen
- Schoonhovens College, Schoonhoven   - Wartburg (Team Waterdruppel), Dordrecht
- Kempenhorst VMBO-college, Oirschot    - Wartburg (Team WaterPower), Dordrecht 

Op 27 en 28 maart volgen de regiofinales in Heerhugowaard en Zwolle. Daarna kunnen de regionale winnaars zich gaan voorbereiden op de finale!

Zinderende finale in Vakkanjers Live

De finalisten van de Vakkanjer Challenge mogen hun uitgewerkte ideeën op 14 juni in Utrecht aan een deskundige jury en het publiek van Vakkanjers Live presenteren. Wie er straks ook gaat winnen: het staat nu al vast dat het in de Werkspoorkathedraal plaatsvindende evenement een spektakel van zien, doen én beleven wordt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Vakkanjers en de Vakkanjer Challenge op www.vakkanjers.nl.

Deel deze pagina