DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Energietransitie schreeuwt om vakmensen

08-10-2019

Energietransitie schreeuwt om vakmensen

Wat kan OTIB voor je betekenen?

De arbeidsmarkt verandert. Politiek Den Haag heeft de nationale klimaat- en energiedoelen deze zomer verder aangescherpt en de plannen voor overheidsinvesteringen uitgebreid. Deze ambities, die vragen om tienduizenden nieuwe technische vakmensen, zijn nu al voelbaar. Zeker in de technische installatiebranche waarin bedrijven de grootste moeite hebben om gekwalificeerd personeel te vinden. Wat kun je als bedrijf doen om voldoende vakmensen in huis te krijgen? En hoe kan OTIB je hierbij helpen? Een korte analyse van de uitdagingen én de mogelijkheden. 

Krappe arbeidsmarkt
Ton Withagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Universiteit Tilburg, schetst in Het Financieele Dagblad een somber beeld: “De krapte op de technische arbeidsmarkt is gestegen tot een recordhoogte. Voor iedere vacature staat op dit moment maar één werkzoekende.” Hier komt bij dat de instroom vanuit de opleidingen ver achterblijft op de vraag van de branche: “Een kwart van de installatiebedrijven laat nu al werk liggen omdat men onvoldoende personeel heeft. Dat zal de komende jaren niet minder worden.”

Nieuwe vakmensen
Volgens Withagen zijn er maar een paar manieren om meer vakmensen te werven. Het begint met Jongeren te stimuleren een technische opleiding te volgen. Maar daarnaast moet al gauw gekeken worden naar de instroom van werkloze vakmensen, de omscholing van bestaande vakmensen en de zij-instroom uit andere sectoren. Vooral de laatste categorie is voor de branche relevant: “Bedrijven in deze sector verwachten tot 2022 zo’n 23.000 vacatures te hebben, vooral voor de functie van monteur. Hierbij wordt gehoopt op 18.450 zij-instromers uit andere sectoren.”

Meer bijscholing, meer zij-instroom
Een analyse in NRC Handelsblad bevestigt de visie dat de aanwas van nieuwe vakmensen in de technische installatiebranche vooral van bijscholing en zij-instroom moet komen. In de afgelopen tien jaar daalde het aantal mbo’ers dat een technische studie ging doen namelijk van 49.022 naar 43.080. Het vmbo zag in die periode een nog grotere daling: van 17.726 naar nog geen 13.000 leerlingen. Gezien de toenemende vraag naar personeel en het gedaalde aantal leerlingen neemt de noodzaak van goede bijscholing en investeringen in zij-instroom daarom alleen maar toe.

Instroom in de regio
Ook op OTIB Trendfiles is de noodzaak van bijscholing en zij-instroom terug te vinden, zowel op landelijk als op regionaal niveau. De laatste cijfers voor de regio Zuid Nederland volgen hierbij de landelijk trend; in het schooljaar 2015/2016 waren er nog 58.595 vmbo-leerlingen, terwijl het er in 2017/2018 55.712 waren. In het mbo zien we na jaren van daling weliswaar een omgekeerde trend (van 106.648 in 2015/2016 naar 108.438 studenten in 2017/2018), maar deze lichte stijging is bij lange na niet voldoende om de enorme vraag naar vakmensen te beantwoorden. Bijscholing en zij-instroom blijven dus ook in Zuid Nederland cruciaal.

Wat kan OTIB voor je betekenen?
OTIB ondersteunt je graag bij het bijscholen van vakmensen. Dat dit op veel manieren kan zie je aan de activiteiten op de OTIB-agenda. Daarnaast helpen de adviseurs arbeidsmarkt van het Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit je graag met het in huis halen en begeleiden van zij-instromers. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met adviseur arbeidsmarkt Ingrid Bos via i.bos@otib.nl of 06-30910940.

Deel deze pagina