DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen aangepast

06-09-2018

Erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen aangepast

Training- en cursusdata reguliere opleiding ComfortInstallateurs najaar 2018

De erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW) wordt aangepast. In het vervolg mogen de erkenningseisen voor de regeling  - onder voorwaarden -  over twee personen worden verspreid. De aanpassing is het resultaat van de evaluatie van de vorig jaar geïntroduceerde erkenningsregeling LZTW, die een directe verbinding heeft met het UNETO-VNI-register ComfortInstallateurs.
 

Erkenningseisen nu over twee personen verdeeld

Uit de evaluatie van de erkenningsregeling is gebleken dat een aantal ComfortInstallateurs moeite heeft met de erkenningseis dat één persoon alle opleidingen en technische kennis in huis moet hebben. Omdat de verantwoordelijkheden voor de techniek en het klantadvies in de praktijk niet altijd bij één persoon liggen, is nu besloten de opleidings- en kenniseisen voortaan over maximaal twee personen te spreiden. Deze voor ComfortInstallateurs gunstige aanpassing wordt gedragen door de bevraagde opdrachtgevers en overige stakeholders.

Voorwaarden

Bedrijven kunnen vanaf nu de erkenning aanvragen voor twee personen. Eventueel aangevuld met een ‘E voor W’- of een ‘W voor E’-cursus kunnen deze personen de voor de erkenning verplichte trainingen ‘Aan de slag als ComfortInstallateur’ (inclusief toets) en ‘Bewonersprofielen’ hiervoor onderling verdelen. Voorwaarde voor deze verdeling is wel dat beide personen de verplichte jaarlijkse terugkomdag bijwonen. Bovendien moet minstens één van de twee personen beschikken over de erkende vakdiploma’s voor gas/water en/of elektra.

Training- en cursusdata reguliere opleiding ComfortInstallateurs najaar 2018

Is de aanpassing van de erkenning LZTW ook voor u aanleiding om aan het ComfortInstallateur-traject deel te nemen? Meld u zich dan via https://technologiethuis.nu/kennis/cursussen_en_trainingen/ aan voor de volgende trainingen en cursussen:

  • Aan de slag als ComfortInstallateur                   – 16, 23 en 30 oktober
  • Bewonersprofielen: maak kennis met uw klant   – afhankelijk van aanmeldingen
  • E voor W-cursus voor de ComfortInstallateur     – 13 en 20 november
  • W voor E-cursus voor de ComfortInstallateur     – 11 en 18 december

Indien u bent u aangesloten bij OTIB kunt u deze trainingen en cursussen kosteloos volgen. Elke training en cursus wordt slechts één keer per kwartaal gegeven. Wacht daarom niet te lang met aanmelden!

Deel deze pagina