DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Examenservice MEI als eerste mbo-examenleverancier gecertificeerd

31-05-2018

Examenservice MEI als eerste mbo-examenleverancier gecertificeerd

Certificering voor Examenservice MEI

Stichting Examenservice MEI, leverancier van mbo-examens elektrotechniek, infratechniek, installatietechniek en metaal, is deze maand als eerste mbo-examenleverancier officieel gecertificeerd. De certificering, die werd toegekend door certificeringsautoriteit Kiwa, is een vereiste waaraan alle examenleveranciers per 1 augustus 2018 moeten voldoen.

Examenservice MEI is een stichting van 45 onderwijsinstellingen, de werkgeversorganisaties UNETO-VNI, NVKL en Koninklijke Metaalunie en de Stichting BLEI en biedt producten voor het kwalificerend beoordelen en examineren van studenten. Met de inbreng van vakdeskundigheid vanuit de technische installatiebranche is ook OTIB actief bij MEI betrokken.

Alles klopt

Certificeringsautoriteit Kiwa stelt in haar certificeringsrapport zeer tevreden te zijn over de proces- en organisatieaudit van de MEI-examens: “Het zit bijzonder goed in elkaar, van voor naar achteren en van achter naar voren. Alles klopt met elkaar.” De Kiwa-audit op de proces- en organisatie-eisen richtte zich onder meer op de werkwijzen voor het construeren, screenen en valideren van de examens. Ook heeft Kiwa gekeken naar de bekwaamheid van betrokken ontwikkelaars, screeners en vaststellers. Andere auditaspecten waren de consistentie in beleid en uitvoering en de registratie en beveiliging van informatie.

Examens voor keuzedelen

De examens voor keuzedelen hoeven pas over twee jaar te worden gecertificeerd. Dit neemt niet weg dat MEI op dezelfde basis als bij de mbo-examens  - en daarmee ook met de inzet van experts uit het veld -  momenteel onder meer werkt aan examens voor de keuzedelen 2D- en 3D-tekenen en het organiseren en uitvoeren van Toolboxmeetings.

Meer informatie

De MEI-certificering geldt voor een periode van drie jaar (tot mei 2021) en is van toepassing op alle exameninstrumenten van de herziene kwalificatiedossiers die te vinden zijn op de MEI-website: www.esmei.nl. Voor meer informatie over de certificering kunt u contact opnemen met MEI-manager Joke Steenbruggen via steenbruggen@batouwe.nl en via EsMEI@batouwe.nl.

 

Deel deze pagina