DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Familiebedrijf Visser bestaat 100 jaar

12-03-2020

Familiebedrijf Visser bestaat 100 jaar

Huib Visser, Visser Elektrotechniek 

De opa en oma van Huib Visser (60) openden in 1919 een lampenwinkel in het centrum van Beverwijk. Op 19 december van het afgelopen jaar bestond Visser Elektrotechniek 100 jaar. Een echt familiebedrijf dus. Het geheim van hun succes? Investeren in langlopende, duurzame relaties. Niet alleen met klanten, maar ook met leveranciers en medewerkers. Huib Visser: “Betrouwbaar zijn en goed werk leveren, is essentieel.”

Andere huishoudelijke apparaten had je in 1919 nog nauwelijks. Lampen dus wel, maar de kennis van elektriciteit was nog niet zo niet groot; de lampjes moesten vaak ook opgehangen worden. Visser: “Zo is het begonnen. Opa hing de lampen op, oma stond dan de winkel.” Na de oorlog nam de vader van Huib het over. Met de wederopbouw in de regio IJmond groeide ook het bedrijf van Visser. De winkel bleef in het centrum en het installatiebedrijf verhuisde naar een groter pand aan de rand van het industrieterrein van Beverwijk.

In 1984 kwam Huib er zelf werken en in 1991 nam hij de aandelen van zijn vader over. Maar: “Als klein jongetje ging ik op zaterdag al mee naar de winkel. Ik was de enige van vijf kinderen die een technische opleiding deed, dus was het logisch dat ik de zaak overnam. Mijn zus heeft wel altijd in de winkel gewerkt.” De winkel verwerd steeds meer tot een audio-/videowinkel tot in 1994 een kosten-batenanalyse uitwees dat de winkel niet genoeg opbracht. In het installatiedeel van het bedrijf zat daarentegen flink de groei.

Groot feest
In december 2019 bestonden ze 100 jaar. Eind november was er een groot feest. Voor de klanten, voor de (oud-)medewerkers en voor de leveranciers. Met velen van hen bestaat al een jarenlange relatie. Het jubileumjaar was ook een topjaar qua klanten en omzet. De markt zit mee, zegt Huib Visser daarover nuchter. Maar er is meer dat het succes verklaart. Huib: “We zijn betrouwbaar in onze afspraken en we leveren gewoon altijd goed werk. We investeren in onze klanten; als een van de projectleiders een succesvol project heeft gedaan, is hij bij een volgende opdracht ook weer degene die naar die klant teruggaat.”

Je moet niet achteroverleunen, zegt Huib ook. “Het komt je echt niet aanwaaien. Neem duurzaamheid, daarin moet je mee. We hebben veel klanten in de retail en energie is voor hen een grote kostenpost. Duurzaamheid levert dus geld op.” Een speciale afdeling duurzaamheid heeft het bedrijf. Visser laat medewerkers zelf kiezen waarin ze interesse hebben. Als ze eenmaal allround monteur zijn, kunnen ze verschillende kanten op. Sollicitatiegesprekken doet hij zelf. “Ik wil aanvoelen of iemand bij het bedrijf past.” Twee van zijn drie kinderen werken in de zaak. Blijft het bedrijf in de familie, denkt hij? “Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik vind het nog veel te leuk.”

 

Deel deze pagina