DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Female Impact: inspiratie voor vrouwen in de techniek

30-10-2018

Female Impact: inspiratie voor vrouwen in de techniek

Terugblik Female Impact, donderdag 13 september 2018

De technische wereld is traditiegetrouw een mannenwereld. Vrouwen worden hierdoor vaak overgeslagen en dat is ontzettend zonde. De branche groeit enorm en het aantrekken van vrouwelijke arbeidskrachten is dus een belangrijke kans voor bedrijven. Daarom waren wij medeorganisator van Female Impact, een landelijke bijeenkomst speciaal voor vrouwelijke ondernemers en HR-medewerkers van technische bedrijven.

Person Effect: zo kom je over

We trapten de dag af met een toepasselijk onderwerp: je eerste indruk. Belangrijk, want die indruk maak je maar één keer. Weet je eigenlijk wel hoe je op een ander overkomt? Die vraag stond centraal bij de ochtendworkshop over het ‘Person Effect’, gegeven door Marleen Bekker.

De aanwezigen kregen de opdracht om in tweetallen een positief punt uit te wisselen over elkaars non-verbale en verbale communicatie. De volgende stap was het benoemen van een verbeterpunt. Een mooie manier om elkaar én jezelf beter te leren kennen. Fijnproevers konden met een-op-een sessies tijdens de lunch nog meer leren over hun eigen Person Effect. Ook zagen we inspirerende video’s over autovakmannen.

Van kapper naar installatiemonteur

Een ander inspirerend verhaal kwam van Ellen van de Bos. Zij weet dat het leven zich niet altijd laat plannen. Jarenlang werkte ze in de kappersbranche en toen ze daar haar plafond bereikte, wilde ze iets nieuws. Haar doel? Een eigen trainings- en coachingsbureau. Maar nog voordat ze startte, gooide een ingrijpende gebeurtenis roet in het eten. Onverwacht moest ze het net gestarte installatiebedrijf van haar man gaan runnen.

Van kappers naar installateurs is een grote overstap. Waar ze in de kappersbranche veel aandacht besteden aan de klant en extra dienstverlening, streven monteurs naar het zo snel mogelijk afhandelen van alle opdrachten. Ellen gebruikt nu het beste uit beide werelden, een mooi voorbeeld voor ons allemaal.

Vrouwen achter het stuur

Na de netwerklunch stond de volgende inspirerende vrouw op het programma: Sascha Bloemhoff. Zij had de internationale primeur door met het eerste vrouwenteam deel te nemen aan de Morocco Desert Challenge, een autorally dwars door Marokko.

Het complete team bestond uit vrouwen. Niet alleen de piloot en de navigator, maar ook het management en de monteurs. We leerden van Sacha’s moeizame zoektocht naar vrouwelijke monteurs en haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te interesseren in techniek.

Gebrouwen door Vrouwen

De dag werd afgesloten met een bierproeverij van Gebrouwen door Vrouwen, een brouwerij opgericht door twee zussen. Marleen Bekker vatte ondertussen de dag samen met een wrapup-rap. Het refrein en de moraal van de dag? “Vergroot je impact, pak ze in als vrouw. Vergroot je impact, trots als een pauw.”

Female Impact vond plaats op donderdag 13 september. Dit event is georganiseerd door OTIB, OOC, OOM en WePowerPeople.

Deel deze pagina