DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Focus op duurzaamheid bij nominaties Koeltrofee 2018

10-01-2018

Focus op duurzaamheid bij nominaties Koeltrofee 2018

Koeltrofee 2018: innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing

De NVKL Koeltrofee wordt sinds 1989 eens per twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

Er zijn dit jaar drie bedrijven genomineerd voor deze award, met ieder hun eigen unieke innovatie:
- Smeva: Bedientoonbank Vision MkII
- Bitzer: Zuigercompressor ECOLINE+
- Oxycom: Indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll

Vision MkII

Deze bedientoonbank van Smeva heeft een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De techniek bestaat uit een ‘statisch’ licht geforceerde koeling, welke via een lamellen warmtewisselaar onder het werkblad aan de bedienzijde met een gekoeld spiraal onder het roestvast stalen etaleer plateau verbonden is. Dit resulteert in een optimale verdeling van de gekoelde lucht over de producten en tot een minimale inmenging van de warmere omgevingslucht.

ECOLINE+

De ECOLINE van Bitzer is een zescilinder zuigercompressor voor transcritische CO2-toepassing. Deze nieuwe compressor bevat drie belangrijke innovaties. De compressor bevat nieuwe motortechnologie met een LSPM-motor (Line Start Permanent Magnet), mechanische vermogensregeling (CRII) en een intelligent bedieningsconcept voor geïntegreerde bewaking, aansturing en datalogging van de compressor. Deze compressor is uitermate geschikt voor toepassing in combinatie met het milieuvriendelijke koudemiddel CO2 en tevens gebruiksvriendelijk voor de installateur.

IntrCooll

Directe verdampingskoelers zijn weliswaar energiezuinig, maar leveren vaak onvoldoende koelcapaciteit en zorgen voor een te vochtig binnenklimaat. Met de indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll heeft Oxycom een oplossing specifiek voor grote ruimten ontwikkeld, waarin al deze voordelen gecombineerd worden in één apparaat en hierbij alle nadelen geëlimineerd. De IntrCooll levert 100% verse buitenlucht, die wordt gekoeld door een zeer efficiënte combinatie van indirecte en directe verdampingskoeling.

Alle genomineerde producten leveren op hun manier een bijdrage aan de verduurzaming in de koudetechniek en maken daarom kans op het winnen van de prestigeprijs. De jury maakt op vrijdag 9 februari de winnaar van de Koeltrofee 2018 bekend tijdens de VSK-beurs in Utrecht (hal 10, stand F064).

Deel deze pagina