DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Game On Drechtsteden 4 en 5 juni - Leerlingen ervaren twee dagen hoe technologie werkt

04-06-2018

Game On Drechtsteden 4 en 5 juni - Leerlingen ervaren twee dagen hoe technologie werkt

Game On Drechtsteden 4 en 5 juni

Op maandag 4 juni en dinsdag 5 juni vindt voor de tweede keer Game On Drechtsteden plaats. Tijdens deze manifestatie op de schaatsbaan in Dordrecht zien, doen, horen en ervaren leerlingen alles over technologie. Leerlingen kunnen op vijf pleinen bij 25 bedrijven uit de regio Drechtsteden techniekopdrachten uitvoeren. FME verwacht deze twee dagen ruim 1.500 leerlingen en 100 docenten.

Experimentjes

Leerlingen uit het vmbo, havo en vwo uit de regio Drechtsteden gaan tijdens deze dagen aan de slag met de meest uiteenlopende proefjes en experimenten die door de bedrijven worden aangeboden. Denk aan traditionele technieken, zoals het in elkaars schroeven van panelen en stenen stapelen tot aan de nieuwere technologieën als virtual reality, programmeren, robots en simulatoren.

Tekort aan technici

Samen met de partners en de deelnemende bedrijven organiseert FME Game On Drechtsteden om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. In 2030 heeft Nederland een tekort aan 120.000 technici. Techniek zit tegenwoordig bijna in alles. Daarom willen we leerlingen op jonge leeftijd al in aanraking laten komen met techniek om hen zo een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst!

Game On Drechtsteden

Techniek zien, doen en ervaren. Dat is het idee achter de techniekmanifestatie Game On Drechtsteden. Op deze manier promoten we techniek bij de medewerkers van de toekomst. We bieden dit aan op interactieve techniekpleinen die ingedeeld worden op sector, zoals maritiem, machine- en apparatenbouw, logistiek en transport. Maar er is ook ruimte voor thema’s als agri & food, de medische sector, energie (clean en groen) en gebouwde omgeving, want ook in deze sectoren speelt technologie een cruciale rol. OTIB maakt samen met andere partijen de Game On Drechtsteden mogelijk!

In 2016 vond de eerste editie van deze tweejaarlijkse techniekmanifestatie plaats. Game On Drechtsteden is onderdeel van de Dutch Technology Week die 4 tot en met 9 juni plaatsvindt.

 

Deel deze pagina