DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over Otib > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Genomineerde topcoach Edwin van Brakel stelt zich voor!

05-11-2017

Genomineerde topcoach Edwin van Brakel stelt zich voor!

Wie wordt de Topcoach van het jaar? 7 november de bekendmaking!

In het afgelopen jaar nomineerden meer dan 700 leerlingen, collega’s en werkgevers hun favoriete praktijkbegeleider in de technische installatiebranche voor de titel Topcoach van het Jaar 2017. Na een zorgvuldige selectie gaat de eindstrijd nu tussen negen titelkandidaten. Op 7 november maakt een deskundige jury bekend welke topcoaches zich Topcoach van het Jaar 2017 mogen noemen in de categorieën grootbedrijf, MKB en opleidingsbedrijf. Op weg naar 7 november stellen de kandidaten zich deze dagen aan u voor!

Wat was het eerste gevoel dat naar boven kwam toen u hoorde van uw nominatie? 
  • Ik was erg verbaasd, want ik had het niet verwacht. Sterker nog, ik weet zelfs niet wie mij genomineerd heeft! Ik ben benieuwd naar de reden waarom juist ik ben genomineerd.
Waar ligt de grootste uitdaging voor een praktijkbegeleider?
  • De grootste uitdaging voor praktijkbegeleiders ligt in het enthousiasmeren en motiveren van jongeren. Vooral bij jongeren die hier zichtbaar moeite hebben en nog niet weten wat zij het leukste vinden binnen de techniek. Praktijkbegeleiders spelen een belangrijke rol om te zorgen deze talenten de juiste plek weten te vinden. 
Wat is je tip voor andere praktijkbegeleiders?
  • Wees betrokken bij de leerlingen. Door actief te monitoren kom je erachter wat leerlingen leuk vinden én waar ze goed in zijn. Als iemand niet op de juiste plek zit, zal hij of zij zich ook niet ontwikkelen tot vakman of vakvrouw. Als praktijkbegeleider zorg ik er daarom altijd voor dat leerlingen verschillende taken en klussen krijgen. 
Waar bent je trots op als praktijkbegeleider?
  • Ik ben trots op de mensen die ik zelf jaren geleden heb opgeleid en nu nog steeds werkzaam zijn bij ons bedrijf. Een collega begon rond het jaar 2000 met de productie van schakel/besturingspanelen en heeft zich heeft opgewerkt tot hoofd van onze Software afdeling. Hij begeleidt nu ook zelf Hbo’ers op zijn afdeling. Een prachtig voorbeeld, waar je het als praktijkbegeleider voor doet; Mensen hun plek laten vinden binnen het bedrijf én de branche.
Wat maakt praktijkbegeleiders zo belangrijk voor de branche en nieuw talent? 
  • Het is tweeledig. Voor bedrijven en de branche is nieuw talent van groot belang om te kunnen blijven groeien. Nieuw talent moet de kans krijgen te ontdekken wat zij leuk vinden in techniek om zich te kunnen specialiseren. In de techniek is het van groot belang dat mensen hun leven lang blijven leren. Maar dit vraagt wel om motivatie én enthousiasme.
Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de titel Topcoach van het Jaar 2017 op www.topcoachvanhetjaar.nl.

Deel deze pagina