DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Geslaagde opening WoonWijzerWinkel

11-12-2018

Geslaagde opening WoonWijzerWinkel

WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland

Op 7 december 2018 opende in Genemuiden de WoonWijzerWinkel haar deuren. Hierin werkt de WoonWijzerWinkel samen met de initiatiefnemers IW Noord, Oost en Flevoland en OVG, en ook de lokale gemeenten en de Provincie Overijssel. “Opnieuw een belangrijk ankerpunt in de samenwerking die IW zoekt met duurzame partners”, aldus Erik Nijhof, directeur IWNOF. De opkomst voor deze feestelijke opening was hoog.

Altijd een oplossing voor een duurzamer huis

De WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar voor particulieren alle oplossingen voor duurzaam wonen bij elkaar te zien zijn. Voor iedere woning en budget zijn er oplossingen op maat. Om een keuze te maken uit de vele oplossingen, kunnen particulieren deze uitgebreid in de showroom bekijken. Er zijn vele uitstekende mogelijkheden om een woning duurzamer te maken en geld te besparen. Van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties en uiteraard ook het concept Nul-Op-de-Meter. Per jaar voert de WoonWijzerWinkel duizenden maatregelen uit. Met kennis van zaken en een groot netwerk van erkende bedrijven koopt de WoonWijzerWinkel scherp in én garandeert zij kwaliteit. 
 

Exact in het verzorgingsgebied van IWNOF

Dit landelijke concept, met nu dus ook een vestiging in Genemuiden, werkt hierin samen met gemeenten in de regio en ook met IW en OVG. Om precies te zijn: de laatste twee partners zijn initiatiefnemers tot de WoonWijzerWinkel in Genemuiden. De vestiging in Genemuiden bedient Noord- en Oost-Nederland en Flevoland, en dit is precies het verzorgingsgebied van IWNOF. Er zijn op dit moment nog drie andere vestigingen: in Rotterdam. Den Haag en IJsselmonde. Erik: “Eveneens hebben we de koppeling gelegd met het EnergieLoket West-Overijssel dat een groot aantal gemeenten vertegenwoordigt.”
 

Makelen, schakelen én bewaken

Erik Nijhof legt enthousiast het aandeel van IWNOF in de WoonWijzerWinkel uit: “Wij willen consumenten oproepen hun woning te gaan verduurzamen. Ook willen we installatietechnische bedrijven uitnodigen zich bij dit concept aan te sluiten. Zodra consumenten besluiten het duurzaamheidsadvies van de WoonWijzerWinkel concreet uit te voeren, dan kunnen deze aangesloten installatietechnische bedrijven aan de slag als uitvoerende partij. De WoonWijzerWinkel makelt en schakelt, bewaakt het uitvoeringstraject en voert de evaluatie uit. 
 

Eerste samenwerkingsovereenkomst tijdens opening getekend

Nauw betrokken bij de WoonWijzerWinkel in Genemuiden is inmiddels de Duurzaamheids Combinatie Zwolle (DCZ). Deze DCZ heeft een samenwerkingsovereenkomst met de WoonWijzerWinkel getekend tijdens de feestelijke opening op 7 december.
 

Prominente gastsprekers

Gastsprekers tijdens de opening op 7 december in Genemuiden waren Gedeputeerde mevrouw Annemiek Traag van de provincie Overijssel en de burgemeester van Zwartewaterland Eddy Bilder. 
 
Robert-Jan de Vries van OTIB was de inleider voor de opening: “De WoonWijzerwinkel is een veelbelovende publiek-private samenwerking waarin gemeenten, provincies, werkgevers en onderwijs schouder-aan-schouder staan in een fantastisch initiatief.”
 
Erik Nijhof, directeur IWNOF: “Dit wordt dé plek voor de consument om onafhankelijke informatie te krijgen over de eigentijdse verduurzaming van zijn woning. Verduurzaming is maatwerk en de adviezen vanuit de WoonWijzerWinkel sluiten hier op aan. Ook is het ideaal dat de geïnteresseerde consument, nadat deze zich op internet heeft georiënteerd, in de WoonWijzerWinkel alle duurzame oplossingen tastbaar voor zich heeft en kan beleven.”
 
Gedeputeerde mevrouw Annemiek Traag van de provincie Overijssel: “Geweldig dat dit van de grond komt. Ik ben er heel trots op. Bewoners gaan van het gas af en dit betekent heel veel voor woningen en vooral hun bewoners. Bijzonder dat wij nu in onze provincie de WoonWijzerWinkel hebben, de twééde van Nederland, waar consumenten onafhankelijk advies kunnen krijgen in hun zoektocht naar praktische toepasbare en duurzame oplossingen.”
 
Burgemeester van Zwartewaterland Eddy Bilder: “Het bedrijfsleven in Genemuiden heeft een lange historie van op tijd omschakelen naar nieuwe mogelijkheden als de markt daar om vraagt. De komst van de WoonWijzerWinkel naar Genemuiden is daar opnieuw een goed voorbeeld van.”
 

Deel deze pagina