DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Geslaagde PIE docenten-tweedaagse Noord Nederland

11-07-2019

Geslaagde PIE docenten-tweedaagse Noord Nederland

Wederom was de jaarlijkse PIE docenten-tweedaagse van OTIB / RBPI Noord Nederland een groot succes. Op 27 en 28 juni namen maar liefst 40 PIE docenten in Zwolle deel aan een gevarieerd en uitdagend programma. Projectleider VMBO - OTIB Bé Ploeger was medeverantwoordelijk voor de organisatie, samen met Robert-Jan de Vries en André Bouwmeester van OTIB.

Rode draad
Bé Ploeger: “Het doel van OTIB is ook dit jaar gehaald: in een informele setting, met ruimte voor een ludiek element, informatie delen rondom de opleidingsrichting PIE, verbreding van kennis, uitwisseling van ervaringen en het vergroten van de eigen vakvaardigheden.” De workshops hadden als rode draad de rijkssubsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs VMBO.

Workshops
Op de eerste dag kozen de deelnemers uit twee workshops. In de eerste workshop behandelde Ron Bisschop van Van Dorp Installaties de 8 aandachtsgebieden van een servicetechnicus van vandaag. De tweede workshop ging over het ontwikkelen van wendbaar vakmanschap VMBO-MBO voor de arbeidsmarkt door Gertjan Kooij, expert vmbo & mbo Techniek.

Keynote
Daarna volgde de interactieve keynote ‘Hybride leeromgeving (v) mbo Techniek van morgen’ door Adri Pijnenburg, trendontwikkelaar en expert vmbo & mbo Techniek & Technologie. In een inspirerend betoog zette hij uiteen wat de ontwikkelingen, trends en uitdagingen zijn voor toekomstbestendig Techniek- en Technologieonderwijs. Hoe vertaal je wetenschappelijke vergezichten naar de praktijk van vandaag?

Veelzijdig middagprogramma
Na de lunch volgde opnieuw keuze uit twee workshops: Learning labs instroombevordering PO Wetenschap & Technologie – VMBO door Adri Pijnenburg. En: PTA in balans voor keuzevakken vmbo en keuzedelen mbo door Gertjan Kooij, expert vmbo & mbo Techniek Konra Buls en onderwijskundige MBO. Daarna was het tijd voor ontspanning met de Pubquiz met Triviantvragen over de materie van deze twee dagen. Ook gaf OTIB uitleg over de veelzijdige vormen van promotie voor instroombevordering, zoals Aikido en Techniek, Alles is Techniek Experience, opstellingen Augmented en Virtual Reality. Docenten kunnen deze en andere mogelijkheden van OTIB inschakelen.

Belang en impact van de rijkssubsidieregeling
De eerste dag werd afgesloten met een actueel onderwerp. Joop Hazeleger, kwartiermaker Sterk Techniek Onderwijs, gaf uitleg over het belang en impact van de eerste fase van de rijkssubsidieregeling  Sterk Techniek Onderwijs VMBO. Daarna werden tijdens een drankje kennis en ervaringen uitgewisseld over ontwikkelingen, en soms ook pittige uitdagingen, rondom PIE.

Bezoek Deltion College
De volgende dag werd een bezoek gebracht aan het Deltion College. Hier volgden de deelnemers uitgenodigd een carrousel met praktische workshops over Metaalconstructie, Klimaattechniek en Alternatieve Energiebronnen. Bij autotechniek kwam bijvoorbeeld het concept van waterstof en andere vormen van duurzame energie aan de orde.

Deelnemers én organisatie positief 
De deelnemers gaven aan veel opgestoken te hebben en wisselden onderling informatie uit. Ook hebben ze goede contacten gelegd met collega-docenten, waarvoor door het drukke jaarprogramma vaak geen tijd is. Deze tweedaagse is zowel leerzaam en informatief alsook een mooi ontspanningsmoment aan het eind van weer een heel druk onderwijsjaar.

Deel deze pagina