DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Gezocht: techniektalent voor de energietransitie

04-09-2019

Gezocht: techniektalent voor de energietransitie

Donderdag 5 september opent gedeputeerde Peter Kerris HONK1 aan de Koningsweg 75 in Arnhem. HONK1 is een pop-up store om nieuw talent te scouten voor de energietransitie in Gelderland. HONK1 kijkt niet alleen naar opleiding en ervaring, maar naar interesse en talent voor (energie)techniek. Dit is de eerste van drie pop-up stores voor techniektalent in Gelderland.

Talent Beter Benutten
Peter Kerris: ‘In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Een enorme uitdaging waar veel vakmensen voor nodig zijn. En daar hebben we nog te weinig van. Dit concept is een nieuwe manier om onverwacht techniektalent te scouten en talent beter te benutten.’

Een baan met energie
HONK1 is dé plek waar werkgevers en werkzoekenden bij elkaar komen om een match te maken voor een baan in de energietransitie. Bezoekers krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt. In de pop-up store kunnen ze materialen uitproberen, met talentscouts in gesprek gaan en zo ontdekken waar ze goed in zijn. Zo wordt gezocht naar een passende match met een werkgever en/of opleiding.

Iedereen kan meedoen
HONK1 is een initiatief van De Parels Compagnie, de winnaar van de innovatiewedstrijd Gelderland Arbeidswijs in 2016. Jaap Hermsen: ‘Bij HONK1 zeggen we altijd ‘iedereen is welkom’ en dat is ook echt zo. Iedereen die nieuwsgierig is nodigen we uit om de winkel tet bezoeken. Leeftijd, achtergrond, opleiding zijn niet leidend. Werkgevers die zoeken naar nieuwe talenten nodigen we uit mee doen en vacatures te delen’.

Reizende Pop-Up Store
HONK1 in Arnhem is geopend van 5 september t/m 4 oktober. Daarna verhuist de winkel naar Apeldoorn en Ede. De naam HONK1 is geïnspireerd door de talentontwikkeling in de sport. Jaap Hermsen: ‘In het honkbal is het eerste honk belangrijk, want dan doe je mee met het spel en kun je scoren. Wij willen techniektalent naar het eerste honk helpen. Of ze het vierde honk halen is nog niet zeker, maar het begin is gemaakt’.

Samen werk maken van techniek
HONK1 is opgezet in opdracht van provincie Gelderland als nieuwe manier om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Vanuit de technische installatiebranche zijn werkgeversorganisatie, Techniek Nederland en het O&O-fonds OTIB twee belangrijkrijke partners. Zij vertegenwoordigen de werkgevers én werknemers in de regio en ondersteunen bij opleidings- en schakeltrajecten. De andere partners zijn: UWV Midden-Nederland, Scalabor en gemeente Arnhem.

Deel deze pagina