DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Girlsday 2019: vandaag investeren in vrouwelijk techniektalent

11-04-2019

Girlsday 2019: vandaag investeren in vrouwelijk techniektalent

Vandaag Girlsday 2019!

Het belang van investeren in nieuw techniektalent is zowel letterlijk als figuurlijk een open deur. Girlsday 2019 markeert dit door op 11 april duizenden meisjes van tussen de 10 en 15 jaar in bedrijven te laten beleven wat een baan in de techniek voor hen in petto heeft. Een prachtig initiatief dat wat OTIB betreft niet een dag, maar het hele jaar mag duren.

De arbeidsmarkt van vandaag en morgen vraagt om gedreven medewerkers. En hier horen absoluut ook vakvrouwen bij. Om het aantal vakvrouwen in de techniek (fors) te vergroten, toont Girlsday de meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste en tweede klas van het voortgezet  onderwijs op 11 april graag wat techniek juist voor hen te bieden heeft. Met een bezoek aan een technisch bedrijf laat Girlsday techniek voor meisjes leven en zet hen hiermee op het juiste spoor.

Regeren is vooruit zien
OTIB ondersteunt Girlsday van harte, zowel op 11 april als op alle hierop volgende dagen. Want de technische installatiebranche heeft niet alleen vandaag maar ook morgen en overmorgen nieuwe vakmensen nodig. Meiden met passie!  Open daarom dus ook op alle andere dagen van 2019 je deuren. Laat meiden de kracht en magie van werken in de techniek ervaren. Bied toekomstige vakvrouwen een goede indruk van de kansen en uitdagingen in je bedrijf, versterk hiermee de dynamiek in je bedrijf en laat je vaktrots groeien door te vertellen over je baan en de mogelijkheden van de branche!

Hulp nodig?
We helpen je  bij het organiseren van een bedrijfsbezoek en het promoten van techniek in je bedrijf voor meiden. Mail y.hermkens@otib.nl en we nemen contact met je op!

Deel deze pagina