DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

HeatTransformers verkoopt klanttevredenheid en warmtepompen

18-12-2019

HeatTransformers verkoopt klanttevredenheid en warmtepompen

Hybride warmtepompspecialist legt nadruk op klantreis en samenwerking

Hoe maak je consumenten enthousiast voor een warmtepomp? Het nieuwe bedrijf HeatTransformers doet het met een focus op hybride warmtepompen, gestandaardiseerde installatieprocedures en maximale nadruk op klanttevredenheid. “We zeggen het ook eerlijk als een warmtepomp niet de beste oplossing is,” zegt mede-oprichter Stijn Otten.

HeatTransformers is gespecialiseerd in hybride warmtepompen voor de particuliere markt. Wat maakt jullie anders dan andere aanbieders?
“Installatiebedrijven zijn traditioneel meer productgericht dan klantgericht. Wij draaien het om. Wij nemen de klantreis als uitgangspunt. Onze bedrijfsprocessen zijn ingericht op klanttevredenheid. Daarnaast zoeken we actief naar collega-installateurs die ons kunnen helpen met installaties buiten ons eigen bereik. We maken een voorbereid installatiepakket en helpen ook met opleiden en trainen.”

Jullie komen zelf niet uit de installatiebranche. Waarom zijn jullie dit bedrijf gestart?
“Mijn compagnon Gijs heeft werktuigbouwkunde gestudeerd. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd. In mijn vorige baan zag ik dat veel mensen belangstelling hebben voor een warmtepomp, maar dat de aankoop vaak stukloopt op de complexe installatie. Met HeatTransformers willen we daar verandering in brengen.”

Doen jullie alles zelf of werken jullie samen?
“Wij werken samen met partijen die zelf klanten hebben of zelf klanten benaderen. Bijvoorbeeld energiemaatschappijen, lokale duurzaamheidsinitiatieven of andere installatiebedrijven. We zijn dit bedrijf gestart met de hulp van H2O-installatietechniek in Woerden. Zij hebben ons enorm geholpen om wegwijs te worden in deze mooie markt. We geloven in samenwerking. We zoeken actief naar partnerschappen met vier of vijf lokale installatiebedrijven waarmee we kunnen samenwerken.”

Wat maakt jullie werkwijze anders dan anders?
“Wij geven advies op maat. Vervolgens bereiden we de installatie tot in detail voor, zodat consumenten exact weten wat ze kunnen verwachten. We gebruiken digitale hulpmiddelen om het installatieproces te vereenvoudigen. Wekelijks installeren we nu ongeveer zes tot tien hybride warmtepompen. Daarom kunnen we snel werken en constante kwaliteit leveren.”

Hoe belangrijk is advies bij de aankoop van een warmtepomp?
“Soms is een hybride warmtepomp niet de beste oplossing. Bij oudere huizen levert isoleren vaak een hoger rendement op. Omdat we daar eerlijk over zijn, komen klanten bij ons terug.”

Jullie helpen zelf mee met installeren. Waarom is dat?
“Bij de start hebben vier mensen in het bedrijf het f-gas certificaat behaald. Het is een vaste regel dat iedereen die bij ons werkt regelmatig met installaties meegaat. Daardoor weten we allemaal wat er bij komt kijken en kunnen we nieuwe eindklanten beter adviseren.”

Hoe ontwikkelt de markt voor warmtepompen zich?
“We richten ons puur op consumenten en bestaande huizen. Dat is een moeilijke markt, maar in potentie ook een grote markt. Momenteel zijn er ongeveer 1,2 tot 1,4 miljoen huizen geschikt voor een hybride warmtepomp. Het groeipotentieel is enorm, zo ook de impact. De gemiddelde co2-besparing is vergelijkbaar met een elektrische auto die 15.000 kilometer per jaar op groene stroom rijdt. Terwijl de aanschafprijs veel lager is.”

Waar willen jullie over vijf jaar staan?
“Ons hoofddoel voor de komende periode is groeien vanuit klanttevredenheid. De volgende stap is het uitbreiden van ons landelijke netwerk met partners die samen met ons warmtepompen installeren.”

Deel deze pagina