DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Helpt u ouderen langer zelfstandig thuis wonen?

25-04-2018

Helpt u ouderen langer zelfstandig thuis wonen?

Cursussen ComfortInstallateur meld u aan!

Het thema ‘ langer zelfstandig thuis blijven wonen’ is inmiddels wel een bekend begrip in Nederland. De vergrijzing is al een aantal jaar aan de gang en dat merken we op allerlei gebieden. Maar helaas voor de 60-plussers brengt het ouder worden ook problemen met zich mee.

Actieve ouderen lopen meer risico

Valpartijen thuis hebben grote gevolgen. Vorig jaar stierven 3.300 mensen, meestal ouderen, door een val en/of het bijkomende letsel. Maar ongelukjes in huis zorgen ook voor drukte op de afdelingen Spoedeisende Hulp in ziekenhuizen en overbelaste mantelzorgers. Gevaarlijke situaties zijn echter grotendeels te voorkomen door eenvoudige aanpassingen te laten installeren, zoals beugels, antislipvloeren in badkamers, betere verlichting, op afstand bedienbare apparatuur en het bad vervangen door een veiligere inloopdouche zorgen ervoor dat de kans op vallen sterk verminderd. Maatregelen die bij uitstek door een vakkundige installateur uitgevoerd moeten worden. Pakt u ook die rol?

Specialisatie tot ComfortInstallateur

UNETO-VNI heeft samen met OTIB en TNO een programma ontwikkeld waarbij de installateur zich kan specialiseren tot ComfortInstallateur. De cursussen, drie in totaal, richten zich vooral op gesprekstechnieken met ouderen en extra kennis delen over de beperkingen waar ouderen mee te maken krijgen zoals mobiliteitsproblemen, slecht zien, COPD (longaandoening) en dementie. Voor elk van deze beperkingen zijn (technische) oplossingen te bedenken om de veiligheid en het comfort in huis sterk te verbeteren.

Langetermijn doel

De cursussen sluiten aan bij het reguliere werk van de installateur maar voegen waardevolle kennis toe om de oudere klanten beter van dienst te kunnen zijn. Er zijn speciale instrumenten ontwikkeld zoals een woningscan om de huidige situatie en de gewenste situatie snel en makkelijk in kaart te brengen. Met deze scan kan de ComfortInstallateur een vakkundig advies uitbrengen over aanpassingen in het hele huis. De scoop bij de klant wordt daarmee verbreed en blijft niet beperkt tot één installatie. Dat biedt dus meer mogelijkheden voor extra omzet. Bovendien is deze aanpak heel goed te combineren met extra aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid, een ander actueel en belangrijk thema in onze branche. Kortom: een markt waarin u de geïnvesteerde tijd en energie nog minstens 15 jaar kunt verzilveren!

Voor meer informatie over de cursussen en aanmelden klikt u hier,

Deel deze pagina