DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Houd je aan de cao met Skillsmanager

18-05-2020

Houd je aan de cao met Skillsmanager

Als werkgever in de Metaal en Techniek wil je op een goede manier alle aanwezige functies in je bedrijf beschrijven en indelen. Zo kunnen je medewerkers gemakkelijk zien welke functies er zijn, wat die inhouden en tot welke functiefamilie en functiegroep ze behoren. Toch blijkt dat in veel bedrijven de functie-indeling nog onduidelijk is. Skillsmanager kan je ook daarbij helpen. 

Beschrijvingen gebaseerd op de cao
Het is belangrijk om je functies in te delen vanuit de afspraken in de cao. Die zijn immers afgesproken voor de branche. In de cao wordt verwezen naar de functiefamilies en functiegroepen in het handboek Metaal en Techniek. In welke functiegroep een functie hoort, ligt aan de inhoud van de functie in jouw bedrijf. 

Hoe helpt Skillsmanager?
Skillsmanager bevat ontzettend veel standaardfuncties. Deze zijn al ingedeeld volgens de cao, en het handboek Metaal en Techniek. Zo houd jij je als werkgever automatisch aan de cao en is het voor medewerker in één oogopslag duidelijk in welke functiegroep zijn/haar functie is ingedeeld. Wanneer je een standaard functie aanpast, moet je aan de hand van het handboek Functie-indeling voor de Metaal en Techniek de functie opnieuw indelen. Vaak zijn wijzigingen van dien aard, dat de indeling hetzelfde blijft, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn.

Meer weten over Skillsmanager?
Wil je weten hoe je nog meer uit Skillsmanager kunt halen? Of wil je gewoon eens wat meer weten over Skillsmanager? Neem contact op met een van Skillsmanager-adviseurs:

 

 

Deel deze pagina