DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Innovatie Experience in Eindhoven – samen naar de toekomst

03-12-2018

Innovatie Experience in Eindhoven – samen naar de toekomst

Terugblik Innovatie Experience 29 november 2018

De wereld om ons heen verandert snel. Van de energietransitie tot internet of things en van 3D-printtechnologie tot de robotisering. Stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor onze manier van leven. Om alle kansen te benutten delen OTIB - RBPI Zuid Nederland en de afdeling Elektro- en Installatietechniek van het Summa College voortaan hun kennis. De aftrap was eind november tijdens de Innovatie Experience.

Verkennen en versterken

Het eerste doel van de samenwerking is de onderwijswereld en het bedrijfsleven beter op elkaar laten aansluiten. We willen elkaar verkennen en versterken. Zo praatte Theo Ockhuijsen ons bij over innovaties binnen de bouwkolom en wat dit betekent voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Hoe verloopt de energietransitie en wat verwachten we van het internet of things, de robotisering en 3D-printtechnologie?

Met Volker Ruitinga van Vertico verdiepten we ons in 3D-printtechnologie en 3D-betonprinting. Een zeer inspirerend verhaal over wat voor velen toekomstmuziek is, maar wat vele kansen biedt.

En nu verder

Tijdens de kennissessies zijn mooie mogelijkheden aangedragen om het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. We hebben afgesproken om vaker het initiatief voor samenwerkingen te nemen. We willen ook meer experimenten en de diversiteit bevorderen. Een vraagstuk is in hoeverre bedrijven bereid zijn om kennis te delen met het onderwijs. Verder willen we meer studenten betrekken bij het vervolg van de samenwerking tussen OTIB - RBPI en het Summa College.

Denk mee

De deelnemers aan de Innovatie Experience waren directeuren, eigenaren, praktijkopleiders, P&O’ers en HRM’ers uit de technische installatiebranche en partners van het netwerk in de RBPI-regio Eindhoven. Ben jij er de volgende keer ook bij om kennis, technische én sociale innovatie te omarmen en dichter bij elkaar te brengen?

Deel deze pagina