DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Inspectie-site voor gezond en veilig leren werken in de metaal

24-01-2018

Inspectie-site voor gezond en veilig leren werken in de metaal

Inspectie-site: ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’

Om het aantal ongelukken met jongeren in de metaal flink terug te dringen, heeft de Inspectie SZW een nieuwe site gelanceerd: ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’. Met het bieden van een helder overzicht van regels, feiten en tips helpt de site scholen en opleidingsbedrijven om hun werkplekken voor jongeren zo gezond en veilig mogelijk in te richten.

Terwijl het aantal ongevallen in de metaal toch al fors hoger is dan in andere sectoren, hebben jongeren in de metaal op dit moment drie keer zo vaak een ongeluk met machines als andere werknemers in de metaal. Volgens de Inspectie hebben scholen en opleidingsbedrijven de sleutels in handen om leren in de metaal gezonder en veiliger te maken.

Jong geleerd, oud gedaan

De Inspectie SZW vindt het van levensbelang dat jongeren die een metaalopleiding volgen al vanaf de eerste start gezond en veilig leren werken. Op korte termijn voorkomt dit ongelukken; op de langere termijn zorgt dit ervoor dat jongeren duurzaam inzetbaar zijn en blijven. De op de site te vinden informatie houdt nadrukkelijk rekening met het feit dat jongeren lichamelijk en mentaal pas rond hun 25ste zijn volgroeid, terwijl zij vaak al op hun 16e aan een metaalopleiding beginnen.

Arbowet

De site neemt scholen en bedrijven niet alleen mee in de bestaande Arbowet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook in de voorschriften rond kwalificatiedossiers en RI&E’s. Daarnaast biedt de site de scholen en bedrijven praktische tips om gezond en veilig werken in zowel het praktijklokaal als op werklocaties te stimuleren.

Meer informatie

Benieuwd naar wat u kunt leren voor het inrichten van werkplekken voor jongeren? Bekijk dan hier de site van de Inspectie SZW-site over gezond en veilig leren werken in de metaal.

Deel deze pagina