DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Installatiebedrijven openen vandaag de deuren voor meisjes

12-04-2018

Installatiebedrijven openen vandaag de deuren voor meisjes

12 april: Landelijke Kick-off Girlsday 2018

Jonge meisjes kennis laten maken met technische beroepen: dat is het uitgangspunt van Girlsday 2018! Vandaag opent minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) deze dag samen met bouwbedrijf BAM, kick-off-partner van Girlsday 2018. Tijdens de feestelijke opening bij de bouwplaats van BAM aan de Rotterdamsebaan in Den Haag ontwerpen 75 meisjes ontwerpen  een school met de nieuwste BIM-technologie. Maar in het hele land gaan Girlsday-activiteiten vandaag van start.

Op Girlsday stellen technische bedrijven de deuren open voor jonge meiden, zodat zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de branche. Nog steeds kiezen te weinig meisjes voor een beroep in de techniek. VHTO, organisator van Girlsday, wil de participatie van meisjes in de bèta/technieksector vergroten. Daarom mogen alle meisjes van 10 tot 15 jaar vandaag een kijkje nemen bij een bèta, technisch of ICT-bedrijf.

Veel bedrijven in de installatiebranche doen al mee aan Girlsday. Tijdens deze jaarlijkse dag krijgen de meisjes de mogelijkheid om in de praktijk te ervaren wat de werkzaamheden zijn in de dagelijkse beroepspraktijk. Ook maken ze de kans vrouwelijke professionals te ontmoeten. Ook  bij Technologie Thuis Nu zijn vandaag  nieuwsgierige meiden van harte welkom. Het project behelst vier modelwoningen in Woerden die laten zien welke bewezen technische mogelijkheden er zijn om te voldoen aan de behoeften van mensen die extra zorg nodig hebben. Zodat mensen die zorg in huis nodig hebben langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Comfortabel, duurzaam en veilig.

Meer informatie over Girlsday 2018:https://www.vhto.nl/projecten/girlsday/nieuws-media/

Lees hier de Girlsday-nieuwsbrief.

 

Deel deze pagina