DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Installatiebranche en regio Holland Rijnland slaan handen ineen voor een toekomst in de techniek

05-02-2019

Installatiebranche en regio Holland Rijnland slaan handen ineen voor een toekomst in de techniek

Wethouder en OTIB-directeur hebben taart voor Ponsioen Installatietechniek in Alphen aan den Rijn

De technische installatiebranche is hard op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom zijn in de afgelopen tijd in heel Nederland projecten gestart om werkzoekenden in korte tijd te scholen voor een loopbaan in de installatie-, elektro- of infratechniek. De regio Holland Rijnland heeft hier ook aan meegedaan en wil de positieve resultaten van zij-instroom graag vergroten. De gemeente Alphen aan den Rijn en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) hebben hiervoor de handen ineen geslagen en gaan samen met nieuwe zij-instroomprojecten aan de slag. Ponsioen Installatietechniek gaf één van de deelnemers Ahmed Ezzedin een werkplek. Wethouder Han de Jager (gemeente Alphen aan den Rijn) en Sven Asijee (directeur OTIB) brachten een slagroomtaart aan het bedrijf om dit resultaat te vieren.

Door inspanningen van de gemeente Alphen aan den Rijn, Metechnica en OTIB heeft het bedrijf een eerste medewerker via zij-instroom in dienst gekregen en inmiddels ook al kennisgemaakt met een nieuwe kandidaat. Dit jaar wordt ingezet op het plaatsen van 30 mensen in de techniek via zij-instroomprojecten. Dat kan gaan om mensen uit andere sectoren die een andere uitdaging zoeken of mensen die op dit moment nog aan de zijlijn staan.

Deel deze pagina