DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Jonge vakhelden naar EuroSkills in Hongarije

11-09-2018

Jonge vakhelden naar EuroSkills in Hongarije

EuroSkills 2018: 26 t/m 28 september

Julian van Lohuizen en Jasper Olthuis reizen deze maand naar Boedapest waar zij meedoen aan EuroSkills 2018. Zij zijn dé jonge talentvolle vertegenwoordiging van onze branche die Nederland vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het 'EK’ voor vakmensen tot 25 jaar.

Aan EuroSkills doen dit jaar 530 jongeren uit 28 landen mee. De organisatie van dit prachtige evenement  (van 26 tot en met 28 september) rekent op meer dan 50.000 bezoekers.

Nationale kampioenen

Julian en Jasper maken deel uit van Team Nederland, dat bestaat uit 31 jongeren die allemaal nationaal kampioen zijn binnen hun vakgebied, variërend van bloembinden tot autotechniek. Julian is tweevoudig Nederlands kampioen sanitaire- en verwarmingstechniek. Hij volgt lessen bij het Deltion College in Zwolle en doet praktijkervaring op bij Elders Totaalinstallateur in Raalte. Schoolgenoot Jasper doet als nationaal kampioen elektrotechniek gebouwen praktijkervaring op bij Boer en Van Veen in Kampen. Beide kampioenen proberen in Boedapest de Europese vaktitel op hun vakgebied te winnen.

Ervaring

De beide vaktalenten gaan goed voorbereid naar Boedapest. Julian profiteert bovendien van zijn ook vorig jaar opgedane ervaring in Abu Dhabi, waar hij de elfde plaats op het WK voor jonge vakmensen bereikte. Julian gaat opnieuw voor ‘het allerbeste’. En ook Jasper sluit niet uit met een goed resultaat thuis te komen: “Als je het niet probeert, lukt het niet!”

Flinke uitdagingen

Julian staat straks voor de uitdaging een complete sanitaire installatie aan te leggen. Hij ziet hier echter niet tegenop: “Mijn beroep bestaat uit het aanleggen van waterleidingen, duurzame systemen, verwarmingssystemen, afvoersystemen en ventilatiesystemen. Een compleet woonhuis dus, voorzien van installaties, warmtepompen en zonne-energie.”
Jasper gaat in Boedapest aan de slag met een elektrotechnische installatie. Deze legt hij in zijn werk  dagelijks aan, bijvoorbeeld voor de beveiliging van een werkruimte of voor de duurzame verlichting van een gebouw. Omdat Jasper veel in de renovatie werkt, komt hij veel verschillende installaties en situaties tegen. Dit is nuttig voor de wedstrijd, maar ook belangrijk voor zijn werkplezier: “Variatie maakt het werk afwisselend en aantrekkelijk!”

Meer informatie

Over Julian en Jasper gemaakte videopresentatie vindt u hieronder:

Kijk voor meer informatie over de aan EuroSkills 2018 deelnemende vaktalenten op http://teamnederland.com/euroskills-2018/.

Deel deze pagina