DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Limburg zet vrouwen in op uitvoerende functies

14-03-2019

Limburg zet vrouwen in op uitvoerende functies

Handige vrouwen aan de slag

OTIB en Techniek Nederland vinden diversiteit binnen de installatiebranche erg belangrijk. Steeds meer talentvolle vrouwen tonen belangstelling voor de techniek. Een mooie kans om in Limburg te starten met een gepast opleidingstraject ’Meer vrouwen op uitvoerende functies’.

Onwennig, maar nieuwsgierig kennismaken
Nieuwsgierig en soms enigszins onwennig melden de vrouwen zich begin januari voor een informatiebijeenkomst bij Vakwijs en IW Zuid Oost in Limburg. Een van de belangstellende zegt: “Ik heb nog nooit een technische functie gehad maar heb wel veel in huis verbouwd”, een andere zegt: “Ik ben wel handig, maar weet niet goed wat ik kan verwachten”.

“Dit horen we veel”, zegt Ingrid Bos adviseur arbeidsmarkt van OTIB. Vertegenwoordigers van UWV, werkgeversservicepunt en Metechnica onderschrijven dat.

Van oriëntatie naar basisopleiding
Vrouwen die belangstelling toonden, zijn later uitgenodigd voor een oriëntatie-ochtend, een assessment bij IW Zuid Oost en Vakwijs én een intakegesprek met Metechnica.
En nu, ruim een maand later, zijn de eerste enthousiastelingen gestart met een basisopleiding in de installatietechniek.

Op de werkvloer
Ook de eerste gesprekken met werkgevers zijn gepland. Dit zijn werkgevers die hebben aangegeven perspectief te zien en mogelijkheden te bieden om vrouwen in hun bedrijf te laten werken. En daarbij rekening te houden dat vrouwen niet allemaal vijf dagen per week beschikbaar zijn.

Ook voor jou?
Ben je als vrouw geïnteresseerd in dit project?
Of heb je als werkgevers voor vrouwen op uitvoerende functies mogelijkheden?
Meld je aan bij: steunpuntam@otib.nl of 0800-6061.
Bij voldoende belangstelling starten wij ook in jullie regio met dit opleidingstraject voor vrouwen of wellicht een 2e traject in Limburg.

Deel deze pagina