DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over Otib > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Maak kennis met Topcoach Wijnand Pul!

06-11-2017

Maak kennis met Topcoach Wijnand Pul!

Morgen de bekendmaking van de Topcoach verkiezing van het jaar!

In het afgelopen jaar nomineerden meer dan 700 leerlingen, collega’s en werkgevers hun favoriete praktijkbegeleider in de technische installatiebranche voor de titel Topcoach van het Jaar 2017. Na een zorgvuldige selectie gaat de eindstrijd nu tussen negen titelkandidaten. Op 7 november maakt een deskundige jury bekend welke topcoaches zich Topcoach van het Jaar 2017 mogen noemen in de categorieën grootbedrijf, MKB en opleidingsbedrijf. Op weg naar 7 november stellen de kandidaten zich deze dagen aan u voor!

Wat was het eerste gevoel dat naar boven kwam toen u hoorde van uw nominatie voor de titel Topcoach van het Jaar?

  • Dat ik genomineerd ben is een hele eer, een kroon op mijn werk. Ik heb mij hier niet extra voor ingespannen, maar deed gewoon mijn werk. Dat leerlingen mij hebben genomineerd tijdens de OTIB TopStartersdag in Apeldoorn was voor mij een hele leuke verrassing.

Waar ligt de grootste uitdaging voor een praktijkbegeleider?

  • De uitdaging zit er in dat je moet bijblijven in je vak en met de tijd mee moet gaan. Je moet niet alleen op de hoogte zijn van de veranderingen in de techniek, maar ook met de jeugd meegaan. We denken en werken tegenwoordig anders. Hiervoor moet je openstaan. Anders kun je geen contact maken, niet echt meedenken.

Wat is uw tip voor andere praktijkbegeleiders?

  • Ik raad iedereen aan om echt naast de jongens en meisjes te gaan staan, op dezelfde hoogte contact te maken om ideeën uit te wisselen. Je moet je realiseren dat je het zelf soms ook niet als beste weet en dat ook leerlingen goede ideeën kunnen hebben. Als je hen leert deze ideeën uit te werken, kun je ze echt hun eigen weg leren vinden.

Waar bent u als praktijkbegeleider trots op?

  • Ik ben altijd trots op mijn leerlingen! Je wilt dat iedereen gaat voor het niveau dat hij of zij aankan. En soms is dit niveau veel hoger dan zij zelf aan het begin dachten. Voor sommigen is niveau-2 al een hele opgave. Maar als ze dit niveau dan halen, ben ik echt trots op ze. Het uiteindelijke niveau maakt niet uit, als ze maar kiezen voor wat echt bij hen past en hen gelukkig maakt. Op die manier zet je de toekomstige vakmensen op de juiste plek in de maatschappij.

Wat maakt praktijkbegeleiders zo belangrijk voor de branche en nieuw talent?

  • In Nederland hebben we steeds minder mensen die voor techniek kiezen. Het is best lastig om jongeren warm te maken voor techniek. En diegenen die voor techniek kiezen moeten dan niet halverwege afhaken. Motiveren, coachen en opleiden, dat doen we met de vakmensen van morgen. Vakinhoudelijk komen ze we wel. Ze moeten echter echt enthousiast zijn en blijven voor techniek. Eerlijk gezegd maakt het me niet uit bij welk bedrijf ze straks terecht komen, als het maar in de techniek is. Ze mogen namelijk alles worden, behalve ongelukkig! 

Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de titel Topcoach van het Jaar 2017 op www.topcoachvanhetjaar.nl.

Deel deze pagina